Afbeelding
Foto: Rasbak/Wikicommons

Bewoners 's-Gravenpolder kiezen voor moeraseiken

Door: Eugene de Kok Algemeen

‘s-GRAVENPOLDER - De kastanjes in de Kamperfoeliestraat in ‘s-Gravenpolder maken plaats voor zuilvormige moeraseiken en leliegras.

Dat hebben de bewoners van de straat besloten. De gemeente Borsele gaf hen bij wijze van experiment met een menukaart de keuze uit drie soorten bomen en drie soorten andere begroeiing.

Kastanjes

Een ruime meerderheid van de bewoners koos voor de moeraseik en het leliegras. “In de jaren ‘90 hebben we kastanjes aangeplant in de Kamperfoeliestraat, maar daarvan hebben we er al veel moeten kappen vanwege ziekte. De andere staan er slecht bij”, legt wethouder Arno Witkam uit.

Met het raadplegen van de bewoners geeft het gemeentebestuur invulling aan haar plan voor meer burgerparticipatie, een belangrijk onderwerp in het collegeprogramma. “We gaan dit vaker doen”, zegt Witkam, die zeer te spreken is over de hoge respons op de actie. “We willen mensen anders benaderen en ze al in een vroeg stadium mee laten denken over beslissingen.”

Achttien

Eind dit jaar worden in het oostelijke deel achttien moeraseiken geplant. Later komen er daar nog zeventien bij in het westelijke deel. De gemeente pakt ook de boomspiegels aan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief