Rijpe trostomaten. FOTO ANDRÉ LINDENBERGH
Rijpe trostomaten. FOTO ANDRÉ LINDENBERGH Foto: André Lindenbergh

Volkstuindersvereniging Goes gaat dit jaar voor de grootste koolrabi

Sport en vereniging

GOES - Tijdens de Algemene ledenvergadering van de Volkstuindersvereniging Goes op 11 maart is de wedstrijd “Wie kweekt de grootste koolrabi in 2019" bekend gemaakt.

De leden gaan de onderlinge strijd aan dit jaar met alle mogelijke middelen. Wie mag zich straks de Koolrabikampioen van Goes noemen? Speelt kennis en ervaring op het gebied van bemesten een rol? Of is het toch de persoonlijke aandacht of een portie geluk. Later dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Volkstuindersvereniging Goes is een bloeiende vereniging met 112 actieve leden, verdeeld over drie tuincomplexen. Namelijk aan de Stelleweg in Kloetinge, de Oude Zeedijk in de Goese Polder en aan de Riemwagenweg in Goes Zuid.

De laatste jaren is de belangstelling voor tuinieren toegenomen. Hierdoor is het ledenbestand aardig aan het verjongen . Tijdens een bezoekje aan een van de tuinen is dat goed te zien. De belangstelling is vooral het gevolg van de trend naar gezonde voeding. We eten steeds meer gezonde en smaakvolle groenten en fruit. En zeg nou eerlijk, wat is er nu heerlijker dan een krop sla of andijvie uit eigen tuin. Daarnaast is tuinieren stress verlagend en een leuke vrijetijdsbesteding.

Binnenkort worden de tuintjes weer klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen en gaan de aardappelen en de eerste thuis opgekweekte plantjes de grond in.

Mocht u na het lezen van dit artikel interesse hebben in een tuintje? Er zijn op alle drie de complexen nog tuintjes beschikbaar van 100 m2 of 200 m2.

Voor meer info kunt terecht bij de secretaris dhr. Piet Westveer, tel. 0113 227661, per e-mail: pwestveer@zeelandnet.nl of de voorzitter dhr. Pieter-Floor Kool, tel. 06-23318087, per e-mail : pirikool@zeelandnet.nl. Later dit jaar zal er een open dag gehouden worden op de complexen. We houden u op de hoogte!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief