Foto: Coby Weijers

Noord-Beveland krijgt een kinderburgemeester

WISSENKERKE - Ook Noord-Beveland krijgt een kinderburgemeester.


De gemeente treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Goes (foto) en Kapelle. “Het is een wens die in vervulling gaat”, zegt burgemeester Letty Demmers. De gemeente hoopt zo kinderen tot twaalf jaar meer te betrekken bij de lokale politiek.

Actief

Volgend schooljaar moet de eerste kinderburgemeester actief zijn. Deze wordt steeds benoemd voor één jaar. Hij of zij kan in dat jaar werken aan zaken die volgens hem of haar belangrijk zijn, maar ook werkbezoeken afleggen en een rol spelen bij bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. “De kinderburgemeester zet zich in voor zowel leuke als serieuze zaken”, zegt het college.

Uitvoering

Ze wil dat ieder kind dat zich verkiesbaar stelt een project bedenkt en presenteert. Een jury kiest vervolgens de beste kandidaat. De gemeente heeft 2000 euro over voor de uitvoering van het plan. Ook wil ze 500 euro opzij leggen voor het rollenspel ‘Democracity’ van Prodemos. Daardoor maken kinderen uit groepen zeven en acht kennis met allerlei aspecten van het maatschappelijke en politieke leven. Zij bezoeken daarvoor onder meer het gemeentehuis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief