Foto: s Heeren Loo

Arduin is vanaf nu 's Heeren Loo

MIDDELBURG - Arduin gaat verder als de Zeeuwse regio van ‘s Heeren Loo.


Interim-bestuurder Gerton Heyne van Arduin en Kees Erends van de raad van bestuur van zorgorganisatie ‘s Heeren Loo zetten maandag hun handtekening onder het fusiedocument. De ondertekening vond plaats in zorgmanege Paardoes in Vlissingen. Roland Stavorinus en Peter Mooibroek hebben het stokje overgenomen van Heyne.

Maanden

Samen vormen ze de directie. Stavorinus is verantwoordelijk voor de zorgkant, Mooibroek voor de bedrijfsvoering. Ze zijn al enkele maanden actief voor Arduin. “We zijn blij dat we hiermee ook in Zeeland een sterke vertegenwoordiging krijgen van ‘s Heeren Loo. Voor de cliënten, hun verwanten en alle medewerkers komt er een einde aan een periode van onzekerheid”, aldus Erends. “Er is de komende jaren nog veel werk te verrichten, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”, zegt Heyne.

Tekorten

Alle betrokken organisaties en overheden zijn eerder akkoord gegaan met de fusie. De instelling kreeg eind vorig jaar een garantie van twintig miljoen euro om de exploitatietekorten voor de komende vier jaar te dichten.

Arduin, waar 950 mensen werken en 700 cliënten worden verzorgd, verkeerde in grote financiële problemen. Een negatief rapport over de situatie in een vestiging in Aagtekerke luidde de onrustige periode in. Gaandeweg bleek ook dat er grote financiële problemen waren.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief