Afbeelding
Foto: DoorBrekers

'We willen iets leuks doen voor de buurt'

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Terwijl er zaterdag teams in Goes-West op pad gaan om te klussen is er op het schoolplein van basisschool De Tweern aan de Evertsenstraat van alles te doen. Jong en oud is welkom bij de eerste aflevering van het evenement 'We love people'.

Het idee voor de wijkdag is ontstaan bij een groep vrijwilligers van DoorBrekers Helpt. Een kleine twee jaar geleden vroeg pastor Peter Paauwe van DoorBrekers zijn volgelingen na te denken over wat ze zouden kunnen doen voor de maatschappij. "Hoe we buitenom de kerk ook iets kunnen betekenen. We hebben eens goed nagedacht over hoe we dat kunnen doen", zegt Raphaël Fliers, die de diensten van DoorBrekers in de Zeelandhallen in Goes bezoekt. "In Amerika heb je weliswaar een kleinere overheid, maar daar gebeurt wel ontzettend veel in de community. Dat vind ik indrukwekkend. Op een gegeven moment dachten wij: 'We gaan hier ook gewoon mensen helpen'."

Tuintjes

Zo gezegd, zo gedaan. In eerste instantie kluste een groep vrijwilligers bij kerkgangers die even klem zaten of hulp nodig hadden. Er werden tuintjes opgeknapt, muren geschilderd en laminaatvloeren gelegd. "Maar dat hield snel op", zegt Fliers.

De mensen achter DoorBrekers helpt gingen daarom samenwerken met SMWO en Present, een stichting die als soort makelaar vrijwilligers inzet op plaatsen waar het nodig is. Elke maand gaan zo'n 25 vrijwilligers van DoorBrekers helpt op pad om te klussen bij mensen in Goes-West. "We kijken elke keer wat we bij wie kunnen doen. Door samen te werken weten we waar de behoeften liggen en kunnen we gericht mensen helpen die dit het meeste nodig hebben."

Locaties

DoorBrekers is niet alleen actief in Goes, maar ook in Amersfoort, Amsterdam, Barneveld, Zwolle en de Drechtsteden. Ook daar zijn projecten zoals in Goes-West opgestart. Zaterdag doen vrijwilligers op alle locaties iets extra's. In Goes vormt het schoolplein van De Tweern het hart van wijkfeest 'We love people'. Terwijl vrijwilligers van DoorBrekers tuintjes opknappen in de wijk is op het plein van alles te doen. Kinderen kunnen worden geschminkt en meedoen met spelletjes. Ook is er muziek en mensen kunnen deelnemen aan workshops of sportieve activiteiten.

Acties

Bovendien staan er kraampjes met eten en drinken. "DoorBrekers helpt en dit wijkfeest zijn geen evangelisatie-acties", legt Fliers uit. "We willen gewoon iets leuks doen voor iedereen in de buurt. Daar ligt ons hart. Als er mensen zijn die vragen waarom we het doen vertel ik ze graag dat ik christelijk ben, maar dat doe ik altijd al."

Het opknappen van de voortuintjes begint zaterdag om 9.00 uur. Het feest bij De Tweern duurt van 12.00 uur tot 15.00 uur. Meer weten? Kijk op www.doorbrekers.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief