06-dorpshuis-griffioen-large
06-dorpshuis-griffioen-large

Stichting De Griffioen krijgt lening van Goes en kan gaan verbouwen

WOLPHAARTSDIJK - De gemeente Goes wil 225.000 euro lenen aan stichting De Griffioen in Wolphaartsdijk.


De stichting wil het gebouw kopen voor één euro om het daarna te verhuren aan de exploitanten. De gemeente ging akkoord met die constructie, gaf drie ton mee voor achterstallig onderhoud, beloofde garant te staan voor een bedrag van 75.000 euro en daarnaast tien jaar lang 15.000 euro per jaar te geven voor onderhoud.

Verbouwen

De stichting heeft gevraagd of ze de 75.000 euro en tien keer 15.000 euro in één keer kan krijgen, omdat ze dan goed kan verbouwen. Het gebouw zou beter te exploiteren zijn en het zou het aanvragen van subsidies makkelijker maken. “We willen dat doen, maar hebben wel gezegd dan meer zekerheid te willen”, verklaart wethouder Loes Meeuwisse het hoe en waarom van de lening.

Afstoten

De gemeente besliste in 2017 dat ze het pand wilde afstoten. De kosten stonden niet in verhouding tot het gebruik en de opbrengsten. Inwoners van Wolphaartsdijk kwamen tegen het plan in opstand.

Na alle ophef werd een stichting opgericht, die het beheer op zich heeft genomen. Ze heeft twee exploitanten gevonden die in het gebouw een bed and breakfast en een restaurant willen realiseren. Daarnaast zorgen ze dat de dorpshuisfunctie behouden blijft. Goes heeft voor de zekerheid een hypotheekrecht gevestigd op het monument van 525.000 euro.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief