Afbeelding
Foto: Gail Jeremiasse

Goes wil kwaliteit en leefbaarheid stationsgebied verbeteren

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Het stationsgebied in Goes gaat op de schop.

Ook de laatste parkeerplaatsen voor auto’s verdwijnen. Wie iemand met de auto wil afzetten moet straks meteen weer weg. Op het plein krijgen fietsen nog meer de ruimte dan nu al het geval is. In verband met de aanleg van de spoortunnel staat een deel van de fietsenrekken nu op het parkeerterrein dat bekend staat als de kavel Pik.

Appartementengebouw

Daar zijn plannen voor een appartementengebouw met commerciële ruimten. De fietsenrekken moeten dan terug naar het stationsgebied. Bovendien zijn er nog extra rekken nodig.

Goes wil daar ruimte voor maken, zodat er plaats genoeg is tot 2030. “We willen dan meteen het plein herinrichten”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. “We kunnen dan de kwaliteit en leefbaarheid meteen verbeteren.”

Oversteekplaats

Bij de herinrichting hoort ook een nieuwe oversteekplaats richting de Frans den Hollanderlaan. Meeuwisse wil één duidelijke oversteek, zowel voor voetgangers als fietsers. Met de reconstructie, die eind volgend jaar of begin 2021 plaatsvindt, is een half miljoen euro gemoeid.

De gemeente Goes betaalt een deel zelf uit het spoorproject, maar vraagt ook met Kapelle en Middelburg, die ook iets willen doen aan het fietsparkeren, een subsidie aan bij de landelijke overheid. Het budget voor de nieuwe oversteekplaats dekt Goes uit een potje voor zogenaamde grey spots, onveilige verkeerssituaties in de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief