De technische recherche heeft ter plekke onderzoek gedaan.
De technische recherche heeft ter plekke onderzoek gedaan. Foto: HVZeeland

Politie schiet man in been bij aanhouding in Kortgene

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KORTGENE - De politie heeft gisteravond bij een aanhouding in Kortgene een man in zijn been geschoten. De agenten kwamen ter plekke voor een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer. 

Agenten kwamen in de Burgemeester Snellenstraat ter plekke in verband met een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer. Daarbij heeft de verdachte diverse vernielingen gepleegd aan de woning van zijn ex. Op het moment dat de politie arriveert is de man al vetrokken. Terwijl agenten de aangifte van het slachtoffer opnemen, gaan andere agenten op zoek naar de verdachte. 

In de tijd dat er in Kortgene naar de man gezocht wordt, is deze intussen weer teruggelopen naar de woning. Daar ontstaat een bedreigende situatie, waarbij de politie genoodzaakt is om te schieten. De man wordt in zijn been geraakt. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is een bekende van de politie.

Onderzoek
Het handelen van de betrokken agenten wordt onderzocht door de Rijksrecherche, zo wordt de objectiviteit van het onderzoek gewaarborgd. Daarbij wordt ook gekeken of agenten geweld hebben toegepast om hun werk te kunnen doen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief