Steve Schalkwijk.
Steve Schalkwijk. Foto: René van de Vliet

VV Goes door na eerste ronde KNVB beker

GOES - VV Goes is net als vorig jaar ingedeeld in de landelijke KNVB beker. Vorig jaar werd er in de 1e ronde verloren van Staphorst en was het snel klaar in het KNVB toernooi.

Dit jaar was vv Goes geloot aan de 1e klasser SV Huizen uit Huizen. Op zaterdag 17 augustus werd deze wedstrijd in Huizen gespeeld.

Het krachtsverschil in de 1e helft van de wedstrijd was heel erg duidelijk in het voordeel van vv Goes 1 speler was in de 1e helft verantwoordelijk voor de hele productie en dit was spits Steve Schalkwijk.

Na rust en bij een 3-0 voorsprong had vv Goes eigenlijk door moeten drukken en de stand moeten vergroten. In de 60e min werd echter doelman Brin Meulmeester met een rode kaart van het veld gestuurd en kwamen we met 10 man op het veld te staan. In de blessuretijd van de 2e helft werd het nog 3-1 en 3-2 voor de thuisploeg maar gelukkig floot de scheidsrechter af.

Zodoende wist vv Goes zijn 1e wedstrijd in de KNVB beker te overleven. Ronde 2 van het bekertoernooi volgt eind september. Na die 2e ronde zullen ook de betaalde clubs uit de Keuken Kampioen divisie en de Eredivisie instromen. Mocht de 3e ronde gehaald worden dan zit er wellicht nog een leuke wedstrijd in het verschiet.

Volgende week zaterdag 24 augustus start voor vv Goes de 1e wedstrijd van de competitie in de 3e divisie zaterdag. We spelen dan de uitwedstrijd tegen DOVO in Veendendaal. Deze club wordt getraind door Gert Kruys oud trainer van onder andere Sparta, Volendam, FD Den Bosch, de Graafschap en FC Dordrecht.

Supporters of belangstellenden kunnen we uiteraard goed gebruiken bij deze wedstrijd.