Kevin van Iersel. FOTO RENÉ VAN VLIET
Kevin van Iersel. FOTO RENÉ VAN VLIET Foto: Rene van Vliet

Deelnemers finale poule BSC toernooi 2019 zijn bekend

Sport en vereniging

GOES - Op zaterdag 17 augustus hebben RCS en De Meeuwen zich als groepswinnaars geplaatst voor de finaledag van de B-categorie tijdens de Borsele Sloepoort Cup. De Souburgers werden eerste in poule B1; de ploeg uit Zoutelande won groep B2.

RCS begon in poule B1 met een wedstrijd tegen Jeka, die met 1-0 werd gewonnen. Daarna volgde een 0-0 gelijkspel tegen Serooskerke, maar werd de groepswinst in het slotduel met Kapelle veiliggesteld: 1-0: Serooskerke werd tweede, Kapelle derde en Jeka eindigde op de vierde en laatste plaats.

In de tweede B-groep begon ook De Meeuwen met een 1-0-zege, op het organiserende Nieuwdorp. Het tweede duel resulteerde in een klinkende 4-0-zege op VCK en in de derde en laatste wedstrijd werd het Terneuzen van oud-trainer Daan Eikenhout met 1-0 verslagen. De Meeuwen werd dus ongeslagen eerste, plek twee was voor VCK, Terneuzen werd derde en Nieuwdorp laatste.

Zaterdag staan voor de ploegen in de B-categorie de kruisfinales op het programma. RCS speelt dan tegen VCK om een plek in de finale en De Meeuwen treft Serooskerke; een Walchers feestje dus. In het schema om de plekken vijf tot en met acht treft Kapelle Nieuwdorp en speelt Terneuzen tegen Jeka. Om 16.30 uur gaat de finaledag van start.

Zaterdag 24 Augustus staat de finaledag van het BSC toernooi voor de categorieën B en C op het programma. Het programma ziet er als volgt uit.

14:30 Winnaar MZVC -VC Vlissingen tegen Winnaar Patrijzen- DwO 15

14:30 Verliezer MZVC-VC Vlissingen tegen Verliezer Patrijzen- DwO 15

Omdat deze wedstrijden nog gespeeld moeten worden is bij het opstellen van dit artikel nog niet bekend.

16:30 VV Kapelle - SVNieuwdorp

16:30 RKVV Jeka - VV Terneuzen

17:30 Winnaars en Verliezers tegen elkaar

18:45 VV Serooskerke - VV De Meeuwen

18:45 RCS Oost Souburg - VCK_Koudekerke

19:45 Winnaars en Verliezers tegen elkaar

21:00 Prijsuitreiking door dhr. Gerben Dijksterhuis Burgemeester van de gemeente Borsele

Rest ons nog te melden dat op 14 augustus de finales in de A categorie tussen VC Vlissingen en Zeelandia Middelburg en Arnemuiden- Oostkapelle allebei in 0-0 eindigden.

In de penalty series bleken VC Vlissingen en Arnemuiden de sterkste; uit handen van oud gedeputeerde Ben de Reu mocht VC Vlissingen de wisselbeker in ontvangst nemen. De eindstand was dus als volgt: 1. VC Vlissingen; 2. Zeelandia Middelburg; 3. Arnemuiden; 4. Oostkapelle.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief