De gemeente Noord-Beveland heeft nu een waarnemend burgemeester, in de persoon van Letty Demmers.
De gemeente Noord-Beveland heeft nu een waarnemend burgemeester, in de persoon van Letty Demmers. Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Ben Biondina

36 personen willen burgemeester van Noord-Beveland worden

Door: Britta Janssen Actueel

WISSENKERKE - De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, heeft 36 sollicitaties ontvangen voor de vacature van burgemeester van Noord-Beveland. 

Dat laat de provincie Zeeland donderdag weten. Kandidaten konden hun sollicitatiebrief tot maandag insturen. 'Er hebben 13 vrouwen en 23 mannen gesolliciteerd', aldus de provincie. 'Hun leeftijden liggen tussen de 30 en 62 jaar. 27 sollicitanten zijn werkzaam of hebben ervaring in een politiek-bestuurlijke functie. 25 sollicitanten hebben op dit moment (ook) een betrekking in het bedrijfsleven of het maatschappelijk middenveld.'

Politieke voorkeur

Voor zover de sollicitanten hun politieke voorkeur bekend maakten, gaat het om 8 keer VVD, 5 keer CDA, 4 keer GroenLinks, 3 keer D66 en ChristenUnie, 2 keer een lokale partij en één keer SGP, 50+ en PvdA.

December

De commissaris van de koning verwacht de nieuwe burgemeester in december te benoemen en installeren. Tot die tijd neemt Letty Demmers deze post waar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief