Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Nieuwe brandweerpost Goes komt aan de Troelstralaan

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

GOES - Goes krijgt een nieuwe brandweerpost aan de Troelstralaan.

Dat hebben burgemeester Margo Mulder en Ben Ham van de Veiligheidsregio Zeeland woensdag bekend gemaakt. De locatiekeuze is geen verrassing. Op het terrein van de gemeentelijke werkplaats aan de Troelstralaan zit al twee jaar een tijdelijke brandweerpost.

Eisen

Deze voldoet echter niet aan alle eisen. Er komt een post met drie deuren, zodat de tankautospuit, het hulpverleningsvoertuig en een personeelsbusje binnen kunnen staan. Nu is er binnen alleen ruimte voor de tankautospuit.

Ook moet er iets worden gedaan aan de nu gezamenlijke in- en uitgang en moet de nieuwe post meer aan de weg komen te staan. “De zichtbaarheid vinden we erg belangrijk”, aldus Ham. “We willen dat de brandweer middenin de samenleving staat”, zegt Mulder.

Locaties

Volgens haar zijn er in totaal tien locaties onderzocht, waaronder Klein Frankrijk en het terrein van de oude boerderij aan de Westerstraat, maar kwam de Troelstralaan er in het algemeen het beste uit. De nieuwe post is bedoeld voor uitrukken in de avonduren en de nacht en in het weekend. “Overdag blijven we uitrukken vanaf de kazerne aan de Oranjeweg.”

Krediet

Het duurt nog even voordat de nieuwe post er is. De gemeenteraad moet eerst instemmen met een krediet van 115.000 euro voor alle voorbereidingen. Daarna worden alle procedures in gang gezet. De nieuwe post is nodig, omdat de kazerne aan de Oranjeweg niet heel Goes dekt. Dat bleek uit het maatwerkplan voor de brandweer van de Veiligheidsregio Zeeland uit 2015.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief