Afbeelding
Foto: Hans Colijn

't Beest hoeft prijs drankjes niet te verhogen, maar moet wel meer bezoekers trekken

Door: Eugene de Kok Cultuur

GOES - Het verhogen van de prijskaartjes en drankjes in ‘t Beest is volgens het college van burgemeester en wethouders op het moment niet reëel.

Wel moet ‘t Beest meer publiek kunnen trekken waardoor het meer inkomsten krijgt. Daarover wil het gemeentebestuur afspraken maken met de leiding van het Goese podium voor film en muziek. Een voorbeeld is om het filmhuis in de zomermaanden open te houden. “Zoals ook het geval is in de drie andere filmhuizen”, schrijft het college in haar antwoorden op vragen van de SGP/ChristenUnie.

Onderhoudsplan

De fractie had deze vragen gesteld naar aanleiding van het besluit om de subsidie te verhogen van 275.000 euro naar 300.000 euro per jaar. De 25.000 euro extra is vooral bedoeld voor een onderhoudsplan. De komende jaren moeten bijvoorbeeld de filmprojector, de mengtafel, het geluidssysteem en het kassasysteem worden vervangen. “Het gaat puur om het waarborgen van kwaliteit continuïteit.”

Resterend

‘t Beest heeft uitgerekend dat daar 39.709 euro per jaar voor nodig is. “Het resterende bedrag van 15.000 euro moet ze dus nog zelf vinden”, zegt het college.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief