Afbeelding

Nieuw bedrijf Reeders Dak staat voor kwaliteit en vakmanschap

Bedrijvig Nieuws

GOES – Goes is sinds twee maanden een bedrijf in dakbedekking rijker. Johan Reeders heeft, na meer dan twintig jaar ervaring opgedaan te hebben in het vak, zijn eigen bedrijf 'Reeders Dak' opgericht. Hij pakt alle voorkomende dakwerkzaamheden aan in eigen beheer, zodat Reeders Dak garant staat voor kwaliteit en een uitstekende service.

DOOR JESSICA ROVERS

Johan is een specialist in het bedekken van platte en hellende daken met bitumen, PVC, EPDM of derbygum, maar ook voor de reparatie van dakgoten of regenbuizen kunnen mensen bij hem terecht. Onderhoud of inspectie van daken behoren ook tot de mogelijkheden. Een brede dienstverlening is hierbij is één van de belangrijkste kenmerken van Reeders Dak én een van de redenen waarom Johan gestart is met zijn eigen onderneming. “Ik heb 21 jaar bij een grote dakdekker gewerkt en heb gezien hoe het bedrijf steeds groter groeide. Ik had steeds minder direct contact met de klant. Nu ik voor mijzelf begonnen ben, kan ik weer zowel de opname als de uitvoering doen en heel kort bij de klant staan. Dat scheppen van vertrouwen vind ik prettig.”

Vrijheid Naast het contact met klanten vindt Johan de vrijheid die hij heeft in zijn werk één van mooiste aspecten van het dakdekkersvak. “Ik heb na mijn opleiding een aantal baantjes gehad, maar het altijd op één locatie binnen zitten is niets voor mij. Ik heb nu enorm veel vrijheid. Ik zit nooit lang op dezelfde plek en kom overal; bij allerlei bedrijven en bij verschillende mensen thuis, in de stad en op het platteland. Heel veel huizen hebben een plat dak, dus deze bewoners kunnen niet om mij heen. Ik ben altijd buiten. In de winter is dat niet altijd lekker, maar ik ervaar zo'n gevoel van vrijheid. Dat is het mooiste. Nu ik eigen baas ben, kan ik bovendien alles zelf inplannen en tot op zekere hoogte zelf bepalen.”

Verlijmen Johan vindt een goede communicatie met zijn klanten heel belangrijk. Er wordt van te voren een prijsafspraak gemaakt. “Ik merk dat klanten dat fijn vinden. Omdat ik een éénmanszaak ben, zit ik qua prijsstelling onder de 'grote jongens'. Ik werk heel secuur en ik denk mee met de klant alsof het mijn eigen woning is. Door mee te denken kan ik een zo goed mogelijk product leveren en met een goed gevoel bij de klant weggaan.” Johan vertelt dat op de particuliere markt het materiaal EPDM momenteel erg populair is. Dit is een rubberfolie dat naadloos aangebracht wordt en wel dertig jaar meegaat. “Steeds meer winkels bieden dit product aan, maar het is een kunst om het goed te knippen en te verlijmen. Ik ben erg goed met EPDM en kan het strak verlijmen. Dat is echt een vak apart.”

Reeders Dak, 06-51995692, info@reedersdak.nl, www.reedersdak.nl

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief