Logo internetbode.nl/beveland

Zwemkampioen reikt cheques Clubkas Campagne uit

VLISSINGEN - Dierenasiel Walcheren in Vlissingen heeft, net als vorig jaar, de Clubkas Campagne van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland gewonnen. Deze actie leverde het asiel ruim 4300 euro op, maakte de bank donderdagavond bekend. Zwemkampioen Maarten van der Weijden overhandigde tijdens een feestelijke avond in Vlissingen de cheques uit aan de winnende organisaties.


Leden van de bank brachten deze maand hun stem uit op een vereniging of stichting die in hun ogen een financieel steuntje in de rug verdienen. Er zijn volgens de bank ruim 48.000 stemmen uitgebracht. Daarvan waren er 1414 voor het asiel.

Winnaars Voor de campagne stelt de Rabobank Walcheren/Noord-Beveland dit jaar 150.000 euro beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld aan de hand van het aantal stemmen. Na het asiel eindigde kinderboerderij De Klepperhoeve in Middelburg (907 stemmen en 2800 euro) op de tweede plaats en Vogelasiel De Mikke in Middelburg (548 stemmen en 1700 euro) op de derde plaats.

Verenigingsavond De uitslag van de campagne is donderdagavond bekendgemaakt. De hoogst geëindigde clubs zijn in het zonnetje gezet en er waren publiciteitsprijzen voor clubs die op de leukste manier campagne voerden. Die prijzen gingen naar voetbalvereniging Bevelanders uit Kamperland (foto), Stichting Chocolate Lovers in Middelburg en Het Oude Brandspuithuis in Serooskerke. Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden was spreker tijdens deze bijeenkomst in Vlissingen.

FOTO JAN-KEES DE MEESTER<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief