Afbeelding

Gouden Cees Mol wil zich blijven verbeteren

Bedrijvig Nieuws

GOES - Cees Mol is vorige week met een karrenvracht aan prijzen teruggekeerd van de VAS, een jaarlijkse vakbeurs voor slagers uit het hele land. Voor maar liefst zeven van zijn producten ontving de Goese slager goud. Als klap op de vuurpijl kreeg hij later in de week te horen dat hij het lekkerste Zeeuws spek verkoopt.

Dat Arthur Wilthagen (links), een leerling-slager van Cees Mol, met het Zeeuws spek aan de gang is gegaan, het recept heeft verfijnd en daarvoor vorige week de Zeeuws Spek Trofee uit handen van gedeputeerde Jo-Annes de Bat kreeg, maakt het nog leuker. “Elke slager en elke supermarkt in Zeeland verkoopt het product. Als dan blijkt dat een jury het spek van jou het lekkerste vindt uit 25 inzendingen, is dat heel erg leuk.”

Ontwikkelingen

De winst van de Zeeuws Spek Trofee was de kers op de taart in een toch al mooie week. Maandag en dinsdag was Mol in Amsterdam voor de jaarlijkse vakbeurs voor ambachtelijke slagers: VAS. In het Foodcenter kwamen een paar honderd slagers samen om bij te praten en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Net zoals veel van zijn collega’s had Mol meerdere producten uit zijn assortiment ingestuurd om het te laten beoordelen door de strenge, maar deskundige jury.

Opmerkingen

Mol kreeg maar liefst zeven keer goud, waarvan zes keer met een ster. “Dan hebben de juryleden echt helemaal geen opmerkingen en vinden ze eigenlijk alles goed: de smaak, de geur, het aanzicht en de kleur. Dat vind ik fantastisch.”

Mol kreeg de hoogste beoordeling voor zijn producten Molletjes vleessalade, Zeeuwse stoverij, erwtensoep, rookworst (fijn), boerenleverworst, rookvlees en boereneisalade. “Ik ben supertrots op ons team waarmee we dit weer hebben bereikt.”

Mol wil aan wedstrijden zoals die op de VAS blijven meedoen. Ze houden hem scherp, zegt hij. “Ik wil niet achterover leunen, maar mijn kwaliteit op een constant hoog niveau houden en de lekkerste producten verkopen aan mijn klanten. Zij moeten zeggen: ‘Cees, het was weer fantastisch’. De wedstrijden zijn daarbij een hulpmiddel. Ik wil niet zozeer kunnen zeggen: ‘Ik ben de beste’, maar wil wel de beste worden. Dat betekent dat je er alles aan wilt doen om de mooiste spullen te verkopen.”

Keurslager Cees Mol. Oostwal 2E, Goes. Telefoon: 0113-211667. Website: www.mol.keurslager.nl. FOTO COBY WEIJERS

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief