Afbeelding

Tovaal en Presidents’ XV in evenwicht

Sport en vereniging

GOES - De Goese Rugbyclub Tovaal startte het nieuwe jaar met tal van activiteiten. De cubs en juniors speelden een onderlinge wedstrijd en voor de jongste leden was er levend ganzenbord. De senioren van Tovaal namen het traditiegetrouw op tegen een President' XV.

Jeugdinternational Derek Stausebach opende al vlot de score, maar via tries van Lars Colpaert en Jorn de Jager en een conversion van Egon Geeratz namen de ervaren Presidents een 5-12 voorsprong. Via Matthijs van Roemburg krabbelde Tovaal terug tot 10-12, maar nog voor rust voerde Danker Rijk de score weer op tot 10-17. Na rust bleef het spel op en neer golven. Rik Markusse bracht beide teams met een try én een conversion weer naast elkaar: 17-17. Een mooie eindstand, maar in de ogen van referee Daan van Gorp zat de tijd er nog niet op. Danker Rijk en Egon Geeratz verstoorde in de slotfase het evenwicht, maar dankzij een try van Thomas Griep en een rake conversion van Ernst Berman eindigde het treffen toch in een 24-24 gelijkspel.

Na de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Hans Markusse zorgde veilingmeester Kees Hage voor een flinke opbrengst bij de nieuwjaarsveiling. De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van een nieuwe scrummachine.

Zaterdag 16 januari organiseert de jeugdafdeling van Tovaal een TBM-dag op sportpark Het Schenge. Vanaf 10.30 uur komt de jeugd van 6 tot 12 jaar in actie op een toernooi met Breda, Oemoemenoe, Roosendaal en REL.

Zondag 17 januari spelen de senioren thuis tegen DIOK 3 uit Leiden. Dit duel begint om 14.00 uur.

Voor verdere informatie over de Goese Rugbyclub Tovaal kan men terecht op www.tovaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief