‘Voortijdige sluiting EPZ door aantal ernstige incidenten’

BORSSELE - Het vuur in de kolencentrale in Borssele is dinsdag definitief gedoofd. Dat meldt EPZ woensdagmorgen. De centrale zou op oudjaarsdag de deuren sluiten, maar door een aantal ernstige incidenten in de laatste maanden heeft de directie besloten er nu al mee te stoppen.


Onverstandig De incidenten hebben volgens EPZ-directeur Carlo Wolters ‘een zware wissel’ getrokken op de medewerkers. ‘Om die reden vinden wij het onverstandig om door te gaan met de productie tot het einde van het jaar’, zegt Wolters in een verklaring. ‘We hadden allen een andere voorstelling van dit moment. Alles in ogenschouw nemend, is dit het beste besluit’.

Dodelijk ongeval Vrijdag is er bij werkzaamheden bij de kolenopslaglocatie een uit Vlissingen afkomstige medewerker van het bedrijf Sagro om het leven gekomen. De hulpdiensten en medewerkers van EPZ probeerden hem te redden en reanimeren, maar de hulp mocht niet baten. De werkzaamheden op en rond de ongevalslocatie werden meteen opgeschort. Het bedrijf liet zaterdag al weten ‘zwaar getroffen te zijn’ door het incident.

Ontmanteling De komende maanden worden gebruikt als voorbereiding op de ontmanteling van de kolencentrale. De meeste medewerkers hebben al een baan binnen of buiten EPZ. Er worden momenteel nog zo’n 25 mensen begeleid naar ander werk. FOTO EPZ 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief