Afbeelding

Patiënten naar nieuw diagnostisch centrum van SHL-Groep in Goes

Bedrijvig Nieuws

GOES - Maandag 3 november jl. openden André van der Reest, wethouder in Goes en Rim Posthumus, huisarts in Goes en bestuurslid regionale huisartsenvereniging samen met Astrid van der Put, Raad van Bestuur SHL-Groep het SHL diagnostisch centrum in Goes.

Patiënten kunnen op deze locatie op verwijzing van huisarts of verloskundige terecht voor bloedafname. Daarnaast kunnen zij hier, eveneens op verwijzing, functieonderzoek zoals een bloeddrukmeting of longfunctieonderzoek laten uitvoeren of een ECG laten maken. Ook beeldvormende onderzoeken als een zwangerschapsecho en een röntgenonderzoek worden hier voor patiënten uit de eerste lijn uitgevoerd. "Patiënten kunnen snel terecht in ons diagnostisch centrum op verwijzing van uw huisarts of verloskundige. Hierdoor krijgt uw zorgverlener snel toegang tot de onafhankelijke diagnostische informatie waarmee de juiste diagnose kan worden gesteld," zegt Astrid van der Put, Raad van Bestuur SHL-Groep. Huisarts in Goes en bestuurslid regionale huisartsvereniging, Rim Posthumus ziet het centrum als een uitbreiding op zijn praktijk. "De snellere toegang voor patiënten zorgt dat ik binnen korte tijd beschik over de diagnostische informatie waarmee ik, daar waar nodig, een optimaal behandelplan kan uitstippelen." Ook André van der Reest, wethouder voor Gezondheidszorg, Sociale Zaken, WMO, Participatiewet, Welzijn en P&O in Goes is verheugd met het centrum: "De uitbreiding van zorgtaken naar gemeenten maakt dat we meer gaan samenwerken met de eerstelijn. We hebben dus baat bij deze versterking. Uiteindelijk is dit goed voor onze inwoners."

Vorige week werd bekend dat SHL-Groep een overeenkomst heeft met Philips. De overeenkomst behelst de aanschaf en het onderhoud van geavanceerde echografiesystemen en röntgenapparatuur voor de diagnostische centra waaronder die van Goes. Hierover zegt Van der Put: "In de samenwerking kunnen we, ieder vanuit eigen optiek en verantwoordelijkheid, gezamenlijk een blijvende bijdrage leveren aan kwaliteits- en efficiëntieverbetering van de zorg."

SHL diagnostisch centrum is gevestigd aan de Van Dusseldorpstraat 3 te Goes. Patiënten kunnen hier op werkdagen tussen 7.30 uur en 15.30 uur terecht.

Vrije inloop: tussen 7.30 en 15.30 uur: Laboratorium diagnostiek, Bloedafname, ECG (> 8 jaar). Tussen 13.00-14.30 uur: Röntgenonderzoek Op afspraak: te maken telefonisch via 076-5029196 of via www.shl-groep.nl Echografisch onderzoek: gynaecologische echo, radiologische echo en echocardiografie, Echoscopie bij zwangeren, 30-minuten bloeddrukmeting, 24-uurs bloeddrukmeting, Event recording ECG (> 8 jaar), Inspannings ECG, Fundusfotografie, Longfunctieonderzoek

SHL diagnostisch centrum gevestigd in Goes is een van de nieuwe diagnostische centra die SHL-Groep opent. Eerder dit jaar openden al soortgelijke centra in Rijen, Breda, Den Haag, Roosendaal en Bergen op Zoom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief