Het nieuwe kantoor van Zigzag is feestelijk geopend. FOTO MARY REMIJNSE
Het nieuwe kantoor van Zigzag is feestelijk geopend. FOTO MARY REMIJNSE (Foto: Mary Remijnse)

Help jezelf én andere ondernemers bij Zigzag

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Zigzag helpt Zeeuwse ondernemers zich te ontwikkelen. De stichting zet hiervoor haar brede netwerk en kennis in en verleent subsidies voor vernieuwende plannen. In het pas geopende gezellige kantoor in Vlissingen kunnen ondernemers vrij binnenlopen voor advies of een praatje. Zij & Zigzag richt zich op de specifieke behoeften van vrouwelijke ondernemers.Iedere Zeeuwse ondernemer, ongeacht de branche, kan zijn voordeel doen met de expertise en voorzieningen van de onafhankelijke stichting Zigzag (Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep). Zowel startende als ervaren ondernemers kunnen vrijblijvend binnenlopen, kosteloos werken op een flexplek of een ruimte huren in het huiselijke kantoor op de Vlissingse Kenniswerf. “Er is altijd iemand aanwezig om mee te praten of te sparren”, vertelt Elly Hilgers, die Zigzag al jaren leidt. “Ondernemers spreken hier ook met elkaar af voor overleg. Zo kom je spontaan samen verder.”

Subsidie

De stichting geeft advies en begeleidt ondernemers bij het uitvoeren van hun plannen. Ook biedt Zigzag workshops en een maandelijkse businessborrel. “Er komen bijvoorbeeld workshops over de nieuwe privacywet, sociale media, financiën en het onderhouden van je website. Allemaal praktische zaken.”

Via het Zigzagfonds verleent de stichting subsidie aan Zeeuwse ondernemers met innovatieve ideeën die de Zeeuwse economie versterken.

Vrouwelijke ondernemers

Het stichtingsonderdeel Zij & Zigzag richt zich specifiek op vrouwelijke ondernemers. “Bij de oprichting van het Zigzagfonds tien jaar geleden bleef het aantal vrouwelijke subsidieaanvragers achter. Zij hebben wel behoefte aan contact en ondersteuning, maar vragen minder snel hulp dan mannen.” Daarom start de stichting met het jaarthema ‘Zij durft’. “We merken dat vrouwelijke starters voorzichtiger beginnen dan mannelijke. Ze gaan ervoor, maar durven niet veel risico te nemen. Eerst willen ze zeker weten dat ze genoeg kennis hebben en dat er behoefte is aan hun idee.” ‘Zij durft’ moet hen zelfvertrouwen geven. “Je leert ook door het te doen. Als vrouwen hier een aantal keren komen en praten met ons en andere ondernemers, dan krijgen ze meer zelfvertrouwen. We geven tips en houden ze een spiegel voor als dat nodig is. Zo brengen we ze stapsgewijs verder.”

Voldoening

Hilgers heeft door jarenlange ervaring in het Zeeuwse ondernemerslandschap een breed netwerk ontwikkeld. Zo informeerde ze voor het Innovatiecentrum Zeeland ondernemers over nieuwe ontwikkelingen. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in nieuwe initiatieven in de markt zetten. Nu kan ik innovatieve ondernemers helpen via Zigzag en dat geeft veel voldoening. Daarnaast vind ik het mooi dat ondernemers hier elkaar ook verder helpen.”

Stichting Zigzag - Edisonweg 8a, Vlissingen - tel. 06-54768239 (Elly Hilgers) - www.zigzagfonds.nlwww.zij-en-zigzag.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief