Bed and Breakfast Op 't Hof Olmenstein breidt flink uit
Foto: Jessica Rovers

Bed and Breakfast Op 't Hof Olmenstein breidt flink uit

  Bedrijvig Nieuws

KLOETINGE - Wie wil overnachten of vergaderen in een landelijke setting kan sinds deze zomer bij Op 't Hof Olmenstein kiezen uit meer mogelijkheden. De bed and breakfast in Kloetinge is uitgebreid met een gerenoveerde schuur met drie appartementen, twee suites en drie ruimten die dienst doen als vergaderzaal, huiskamer of ontbijtzaal. Daarnaast bevat het nieuwe complex een professioneel uitgeruste keuken en een fitnessruimte.


Eigenaresse Arianne de Voogd vertelt dat zij haar onderneming is begonnen in 2014 met een aantal appartementen en kamers in het wagenhuis. "Er was één gemeenschappelijke ruimte waar gasten konden ontbijten en waar kon worden vergaderd. Heel snel kwam de vraag om deze in te richten als vergaderruimte. Er waren ontzettend veel bedrijven uit Zeeland en de rest van het land die behoefte hadden aan ruimtes voor workshops, teambuilding, trainingen, coachsessies en vergaderingen. Daarom besloot ik om de naastgelegen schuur volledig te verbouwen."

Freules

De boerderij was, totdat Arianne hem kocht, vanaf 1750 in handen van een adellijke familie. Bijzonder is dat Arianne de vierde generatie vrouw is die op de boerderij de scepter zwaait. "We hadden altijd een hele goede band met de familie. Uiteindelijk bleven er drie ongehuwde dochters over: Clementine, Isa en Digna. Het was de laatste wens van één van hen dat wij de boerderij overnamen."

Drie van de kamers zijn vernoemd naar de freules en verwijzen daarmee naar het rijke verleden van de boerderij. "Ik merk dat veel gasten het leuk vinden om meer te weten te komen over de historische achtergrond van de boerderij. Het gaat dan meer leven voor ze. Bij de renovatie hebben we zoveel mogelijk authentieke elementen proberen te behouden. Zo hebben we in de balie een paardentrog verwerkt en zijn boven de oude spanten zichtbaar. We willen gasten een stukje beleving bieden in kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Daarnaast proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn. We werken alleen met biologische, fairtrade- en streekproducten."

Familie

Op 't Hof Olmenstein kent inmiddels een grote groep klanten die herhaaldelijk komt. "Ik maak zelf de soep en bak taarten. Ik probeer net dat beetje extra te doen. Als mensen binnenkomen, schenk ik het eerste drankje altijd zelf in. Ik vind het ook leuk om per gast of groep te kijken naar wat ze leuk vinden. Mensen moeten zich gewaardeerd voelen. Ik leg de lat hoog, maar krijg daar veel blije mensen voor terug. De groep vaste gasten is een soort familie geworden."

Persoonlijk

In de toekomst wil Arianne haar gasten nog persoonlijker benaderen. "Ik wil zo veel mogelijk rekening houden met hun wensen en het aanbod daar op afstemmen. Binnenkort zal bijvoorbeeld een kapper en pedicure hier haar intrek nemen, zodat wij ook dat kunnen aanbieden als daaraan behoefte is." Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen tijdens de open dag op zaterdag 5 september van 13.30 uur tot 16.30 uur. Arianne zal tijdens rondleidingen meer vertellen over de geschiedenis en over de renovatie van de boerderij.

Bed and Breakfast Op 't Hof Olmenstein. Abbekindersezandweg 21, Kloetinge. Telefoon: 06-46044905. Website: www.ophofolmenstein.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>