De nieuwe timmerfabriek is vanaf de A58 goed te zien. FOTO TIMMERFABRIEK DE MOL
De nieuwe timmerfabriek is vanaf de A58 goed te zien. FOTO TIMMERFABRIEK DE MOL (Foto: Timmerfabriek De Mol )

Timmerfabriek De Mol blijft ook in nieuw pand 'normaal doen'

  Bedrijvig Nieuws

HEINKENSZAND - Honderden relaties, kennissen, vrienden en nieuwsgierigen hebben in het eerste weekend van februari een kijkje genomen in het nieuwe onderkomen van Timmerfabriek De Mol in Heinkenszand. De deuren van het pand, waar vanzelfsprekend bijna alles van hout is, zijn begin januari geopend.


Door alleen al rond te lopen hebben de bezoekers gezien waartoe de timmerfabriek in staat is. Neem de trap die je naar het kantoor en kantine op de eerste verdieping brengt. Hij is gemaakt van vijf soorten hout: eiken, essen, beuken, mahonie en merbau. "Zo laten we in één oogopslag zien zien wat er allemaal mogelijk is", legt directeur Marco Traas uit. "We krijgen veel vragen over soorten hout en de verschillen. We kunnen het nu gemakkelijk laten zien in ons eigen kantoor."

Bureaus

De binnen- en buitenkozijnen, deuren, bureaus en de houten gevelbekleding van het nieuwe onderkomen zijn in de oude fabriek op bedrijventerrein Noordland gemaakt. Op het dak liggen zonnepanelen, binnen is er led-verlichting en het glas is superisolerend. "We zijn op de toekomst gericht."   

Werkelijkheid

De verhuizing van het gehuurde onderkomen op Noordland naar de Schouwersweg was al jaren wens, maar werd vorig jaar pas werkelijkheid. In de nieuwe timmerfabriek is alles ruimer en efficiënter opgezet.

De houten planken die met de vrachtwagen binnenkomen, veranderen in een logische lijn in kozijnen en deuren in alle soorten, maten en - in de eigen spuiterij - zelfs kleuren. In de fabriekshal staat de modernste apparatuur en door allerlei hulpmiddelen hoeven werknemers zelfden of nooit een kozijn te tillen. "Iemand die tien jaar geleden is gestopt, herkent de bedrijfstak niet meer terug. Het is erg veranderd", legt Traas uit.

Hotels

Timmerfabriek De Mol kan een kozijn maken op aanvraag van een particulier, maar ook series van honderden voor hotels en kantoren. De fabriek levert aan aannemers en klanten in Zuidwest-Nederland en een wijde cirkel daaromheen. "We doen het meeste voor de bouw. Daarmee gaat het momenteel goed wat betekent dat wij het ook druk hebben. Dat we zijn verhuisd en toch zijn blijven doordraaien vind ik ontzettend knap."

Geen fratsen

Timmerfabriek De Mol is in 1920 begonnen in de Dorpsstraat in Heinkenszand. Traas heeft het sinds 2004 in handen. "Zolang het van hout is, kunnen we het maken", is zijn motto. Volgens Traas staat het bedrijf voor kwaliteit en komt hij zijn afspraken na. "Wij zeggen geen dingen die we niet kunnen waarmaken. We blijven normaal doen, hebben geen fratsen. Dat waarderen onze klanten waarmee we dan ook veel langdurige contacten hebben."     

Meer informatie is te vinden op www.demol.nl. Telefoon: 0113-561271. E-mail: timmerfabriek@demol.nl.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief