Hans en Tamara Jonker hebben al achttien jaar een optiek in Burgh-Haamstede en breiden nu uit naar Goes.
Hans en Tamara Jonker hebben al achttien jaar een optiek in Burgh-Haamstede en breiden nu uit naar Goes. (Foto: Jessica Rovers)

'Als kinderen van opticiens zit het vak ons in de genen'

  Bedrijvig Nieuws

GOES – Naast de optiek in Burgh-Haamstede runnen Hans Jonker en zijn vrouw Tamara sinds deze maand een tweede winkel, aan de Lange Vorststraat in Goes. Framio Optiek richt zich op de bril- en contactlensdrager in het midden-hoog segment en heeft uitstekende service en oogzorg hoog in het vaandel staan. Naast een divers aanbod aan collecties staat een persoonlijke beleving voor de klant centraal.


Hans vertelt dat met de opening van de nieuwe vestiging de wens om uit te breiden in vervulling is gegaan. “We hebben al achttien jaar een bedrijf in Burgh-Haamstede en wilden graag groeien. Omdat we daar al in een heel mooi pand zitten, was dat op die locatie niet mogelijk. Mijn vrouw en ik vinden Goes een hele leuke stad; echt een winkelstad met een mooi winkelaanbod en daarom viel ons oog hierop. Ik zal met name in Goes in de winkel staan, terwijl Tamara de winkel in Burgh-Haamstede blijft beheren.”

Onderscheiden

Hans is niet bang voor de mogelijke concurrentie van andere opticiens in Goes. “We hebben hier een fantastisch pand en verwachten meer aanloop dan in Burgh-Haamstede. Een optiek is niet meer zoals vroeger dat er één winkel was voor de hele stad of omringende dorpen; tegenwoordig zitten er overal opticiens. Wij proberen ons te onderscheiden door het leveren van mooie producten voor een aantrekkelijke prijs."

Kwaliteit

Framio biedt een grote voorraad unifocale glazen. "Met een uurtje kunnen brillen in onze werkplaats op maat geslepen worden." De samenwerking die Framio heeft met bril-online zorgt ervoor dat klanten 24/7 brillen kunnen passen en contactlenzen kunnen bestellen. "Om de kwaliteit van de oogzorg te garanderen zijn we vanuit de winkel in Burgh-Haamstede aangesloten bij het oogzorgnetwerk, waarbij samenwerking tussen opticiens en oogartsen uitgediept wordt.”

Middenweg

Naast een grote voorraad glazen biedt Framio Optiek eveneens een divers aanbod monturen. “We hebben een heel aantrekkelijke collectie. Ik vind dat goede brillen niet altijd heel duur hoeven te zijn. We zijn geen budget-opticien, maar bewandelen een mooie middenweg."

Duurzaamheid

Framio kiest haar leveranciers heel bewust. "We vinden duurzaamheid belangrijk en werken het liefst met milieubewuste bedrijven. Het mooie is dat we inmiddels veel ervaring hebben opgedaan, waardoor we onze collectie goed kunnen balanceren en voor iedereen het juiste montuur hebben. Momenteel zijn ronde brillen een trend, maar we verkopen ook veel mooie, klassieke brillen.”

De ambitie van Hans is om over vijf jaar in Goes een grote, vaste en tevreden klantenkring opgebouwd te hebben. “Het is een schitterend vak; mensen te laten zien is het mooiste wat er is. Tamara en ik zijn bovendien kinderen van opticiens, dus het vak zit ons in de genen.”

Framio Optiek – Lange Vorststraat 63 - Goes.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>