Marco en Daniëlle van Topslijterij Kijk op Drank.
Marco en Daniëlle van Topslijterij Kijk op Drank. (Foto: Jessica Rovers)

Kijk op Drank verhuisd naar Goes

  Bedrijvig Nieuws

GOES – Op vrijdag 8 november opent Kijk op Drank voor het eerst zijn deuren voor het publiek in Goes. De slijterij was in Krabbendijke vanaf 2012 in handen van de in Goes geboren en getogen Marco Wagenaar. Met de verhuizing naar de J.A. Van der Goeskade ziet hij kansen om verder te groeien.


Authenticiteit en vakmanschap staan centraal bij Kijk op Drank. Naast een ruime sortering bier, wijn en gedistilleerd kunnen mensen op de nieuwe locatie ook terecht voor proeverijen en geschenken.

Droom

“Met onze winkel in Krabbendijke hebben mijn vrouw Danielle en ik de afgelopen zeven en een half jaar veel bereikt”, vertelt Marco. “Veel klanten hebben ons weten te vinden. Toch denk ik dat er in Goes meer ruimte is voor een goede slijterij, omdat het publiek groter is en er naar mijn mening nog geen goede wijnwinkel is. Met de nieuwbouw aan de Westerschans hadden wij heel erg het gevoel 'hier gaat het gebeuren’. Daarnaast heb ik altijd geroepen dat ik voor mijn vijftigste een winkel in Goes wil beginnen en met de opening van onze nieuwe winkel is die droom uitgekomen.”

Oplossingen

Door zijn jarenlange ervaring weet Marco precies, aan de hand van iemands smaakpatroon, welke whiskey's en wijnen goed passen. “Ik vind veel van wat ik verkoop lekker en interessant. Ik snap hoe en waarom iets gemaakt is en waarom een klant ergens voor zou moeten kiezen. Ik heb een passie voor drank en vind het mooi om met drank het plaatje compleet te maken. Ik heb altijd wel een oplossing op drankvragen. We willen net wat verder gaan voor de klant en mensen kunnen in de winkel ook altijd proeven. In het weekend hebben we sowieso altijd flessen wijn open staan en naast de kassa beschikken we over een proefgedeelte. Daarnaast bieden we proeverijen op locatie. Ook vind ik het leuk om persoonlijke geschenken te maken. Dat kan van heel klein voor een particulier zijn tot heel groot voor een bedrijf. Als mensen met een idee komen, kan ik het bijna altijd realiseren. Noem het maar op, ik pak het in! We willen een slijterij neerzetten waar mensen terecht kunnen voor goed advies: een moderne winkel met ouderwetse service.”

Historie

Niet alleen de locatie is wat Marco betreft één van de mooiste dingen van zijn nieuwe winkel, ook de rijke historie van het pand spreekt hem en zijn vrouw erg aan. “We zitten in een geweldig oud pand dat heel zichtbaar is voor mensen. Er is veel parkeergelegenheid en toch zitten we in de stad. De aanvliegroute is makkelijk; mensen kunnen hun auto kwijt naast de slijterij, even naar binnen lopen en weer verder gaan. We willen de geschiedenis van het pand graag naar voren laten komen en zijn erg geïnteresseerd in de verhalen en de foto's die mensen misschien hebben. In de winkel hebben we geprobeerd een authentieke sfeer neer te zetten. Mensen die hier komen hebben een feestje of willen gewoon wat lekkers drinken. Gezelligheid staat centraal en we vinden het heel belangrijk om mensen een huiskamergevoel te geven.”

Opening

Tijdens de opening op vrijdag 8 november krijgen de eerste honderd klanten een gratis goodiebag. Zaterdag is er een proeverij van likeur en zondag een verrassingsactie. Voor de openingstijden kan men terecht op www.kijkopdrank.nl. De slijterij volgt de koopzondagen van de binnenstad.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>