Debby (links), Karin (midden), en Benny (rechts).
Debby (links), Karin (midden), en Benny (rechts). (Foto: Daniël Wissel)

Een nieuwe stap: ‘Het geeft je vrijheid terug’

  Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG – Zijn vader zocht een scootmobiel, hij een aanvulling op zijn bedrijf. Waarom zou je die twee dingen niet kunnen combineren? Dat is ongeveer wat Benny van Norden van Autobedrijf van Hoepen moet hebben gedacht. Daarom is vanaf nu, onder de naam Mango Middelburg, alles op het gebied van mobiliteit bij hem te vinden.


DOOR DANIËL WISSEL

Steeds meer elektrische auto’s, minder onderhoud en een beperkte vijver om uit te vissen. En dus speelde Benny al langere tijd met het idee om uit te gaan breiden, anderhalve maand geleden hakte hij de knoop door. “Mijn vader zocht een scootmobiel, maar hier in de buurt is het aanbod beperkt.” Google bracht hem bij Mango en zo begon de motor te draaien. “Die komt als eerste naar boven. Dan ga je bellen, krijg je een Vlissingse aan de telefoon en heb je eigenlijk meteen die Zeeuwse klik.”

Vernieuwen

Vervolgens bracht een vertegenwoordiger van Mango een bezoekje aan Zeeland en reisde Benny samen met zijn vrouw Karin en receptioniste Debby Roelse, die straks ook betrokken is bij de verkoop, naar de importeur in Breukelen. En zo staan er, op de locatie in de Mortiere, tientallen elektrische scootmobielen op voorraad. “We hebben een groot assortiment, alle types zijn te verkrijgen, net als rollators en rolstoelen. Een eigen werkplaats, mensen kunnen proefrijden en als het nodig is geven we een thuisdemonstratie.” Van Hoepen bestaat inmiddels alweer 35 jaar, dus is duidelijk wat men kan verwachten. “De service zoals ze die van ons gewend zijn.” En juist in een crisis moet je vernieuwen, vertelt de eigenaar. “Het is een uitdaging, maar dat is het mooie van ondernemer zijn. Je blijft bezig met nieuwe dingen, om klaar te zijn voor de toekomst.” Een nieuwe doelgroep, dus dat zal best even wennen worden. “We zullen iets meer geduld moeten hebben. De stap om voor een scootmobiel te gaan kijken, is best groot. Ze moeten echt even over die drempel heen.”

Fris en fruitig

Maar eenmaal overtuigd, gaat er een wereld voor ze open. “Ze hebben misschien net hun autootje ingeruild, zijn minder goed ter been en krijgen op deze manier echt weer hun vrijheid terug. Dat is dankbaar werk”, vult zijn vrouw en mede-eigenaar hem aan. Voor gek rijd je dan ook zeker niet, verzekert de 48-jarige Benny. “We moeten af van dat stoffige imago. Mango staat voor fris en fruitig, die zien er gewoon stoer uit!” Goed in de markt zetten dus, maar daar is over nagedacht. “Als corona voorbij is, willen we langs verzorgingstehuizen gaan. Demonstraties geven, aanleunwoningen bezoeken. Dan komt de winkel naar jou.” Aan de service zal het niet liggen. “Via internet kom je in contact met de importeur van Mango, die maakt een brochure en plant bij ons een afspraak. Iedereen is welkom en de koffie staat klaar.” Een beetje spannend vindt hij het wel. “We willen de doelgroep hier op Walcheren gewoon heel graag helpen. Je moet nu als eerste zijn, anders ben je te laat.” Ze staan in ieder geval te trappelen. “Het is weer eens wat anders, maar ik heb er een goed gevoel over. Mensen die nu misschien niet op pad kunnen, rijden straks weer samen naar Zoutelande, dat is toch iets moois?”

Fagotweg 2F - 4337 RC Middelburg - Tel. 06-38912747 - info@mangomiddelburg.nl - www.mangomobility.nl

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief