Be on the move biedt een ruim assortiment.
Be on the move biedt een ruim assortiment. Foto: Marielja ten Bruggencate

Voor iedereen een passende fiets of scooter

Door: Joke Ossewaarde Bedrijvig Nieuws

KAMPERLAND – Be on the move-bicycles is de nieuwe tak van het fiets– en scooterverhuurbedrijf Be on the move in Kamperland. Een breed assortiment fietsen en scooters zijn te koop en worden rijklaar afgeleverd bij de klant thuis.

In 2013 keek Alex Knoth samen met zijn vrouw naar de televisie toen er een item over fiets– en scooterverhuur op Texel langskwam. “Ik wist het gelijk, dat is wat voor mij. Binnen een paar weken had ik Be on the move opgezet.” Zijn ondernemende geest heeft Knoth kunnen ontwikkelen als uitbater in de horeca. “Ik wilde iets anders en fiets– en scooterverhuur leek me leuk. Het is rustiger dan in de horeca, maar je hebt nog wel contact met mensen.”

Fatbike

In acht jaar tijd is Be on the move uitgegroeid van 12 scooters en 20 fietsen naar 50 scooters en ruim 200 fietsen in allerlei uitvoeringen, zoals elektrische fietsen voor dames en heren, kinderfietsen, bakfietsen, karren, mountainbikes en tandems. “Naast de verhuur ik ga nu ook nieuwe fietsen en scooters verkopen.”

Links van de ingang is Knoth een showroom aan het inrichten, met een selectie uit het brede aanbod. “De scooters zijn van het merk Berini. Elektrisch scooterrijden heeft de toekomst. Het is beter voor het milieu en veel goedkoper dan rijden op benzine. Maar ik verkoop beide uitvoeringen, want niet iedereen wil elektrisch of benzine.” Naast de rij met scooters staat een fiets met hele brede banden in de showroom. “Dat is een Fatbike, waarmee je over allerlei terreinen, zoals zand, sneeuw en bosgrond kan fietsen. Ze zijn erg populair. Ook mountainbikes zijn in trek.” Aan de andere kant is een wand vol accessoires, zoals fietsstoeltjes, helmen, tassen en manden. Kinderfietsen, fietsstoeltjes en bakfietsen om de allerkleinsten mee te nemen behoren uiteraard ook tot het aanbod. “De bakfiets is uitgerust met elektrische ondersteuning en een huif zodat de kindjes droog kunnen zitten. Het is een degelijk model, waarvan je jaren plezier kunt hebben.”

Voor mensen die minder mobiel zijn heeft Be on the move–bicycles enkele scootmobiels staan. “We hebben er zelfs een waar je met z’n tweeën op kunt. Iedere scootmobiel voldoet aan de eisen van zorgverzekeraars en is veilig door de extra stabilisatorwielen aan de achterkant.”

Rijklaar

Alle fietsen, scooters en scootmobiels worden rijklaar thuis afgeleverd door heel Nederland. Met uitzondering van de Waddeneilanden.

Be on the Move
Nieuweweg 6, 4493 PA Kamperland
https://beonthemove.nl
info@beonthemove.nl
06-22586424

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief