Cursus adverteren op Facebook

  Bedrijvig Nieuws

GOES – Succesvol zijn met je bedrijf op Facebook, wie wil dat nou niet? Er is veel meer mogelijk dan slechts het plaatsen van leuke posts om dit te realiseren. Adverteren is bijvoorbeeld een effectieve manier om de doelgroep te bereiken. Door alle bomen kan het bos soms alleen wat lastig te zien zijn.


DOOR ROSANNE VAN POPPEL

Uitgeverij de Bode biedt uitkomst bij deze problemen. Er worden twee cursussen gegeven over het adverteren op Facebook, op het kantoor van de Bode in Goes. Onder leiding van expert Bert Paauwe van BereikPartners wordt van A tot Z uitgelegd hoe je als organisatie succesvol kunt adverteren op de sociale netwerksite. “Het idee achter deze workshop is dat het voor iedere ondernemer mogelijk moet zijn om  zelf gericht te adverteren op Facebook, waarmee zijn of haar doelgroep wordt bereikt”, licht Paauwe toe.

Eerdere workshops Afgelopen jaar is er ook een aantal workshops gegeven bij het hoofdkantoor van de Bode in Zundert, waaronder ‘Starten met uw Bedrijf op Facebook’ en ‘Facebook voor gevorderden’. Bij de ‘Starten met uw bedrijf op Facebook’-cursus leerden deelnemers hoe zij voor hun bedrijf een Facebook-pagina kunnen maken. Hiernaast kregen ze praktische trucs en handvatten aangereikt om mogelijkheden en kansen te benutten via Facebook. Aan het eind van de avond hadden de ondernemers die deelnamen hun eigen Facebook-pagina gemaakt onder begeleiding van een professionele Facebook expert. ‘Facebook voor gevorderden’ ging een stapje verder en was een geschikte cursus voor ondernemers die al wel een Facebook-pagina hadden, maar nog meer kennis wilden vergaren over Social Media, het verkrijgen van meer likes en een groter bereik. De interactie met volgers en het optimaliseren van de huidige pagina passeerden ook de revue. “Na het volgen van deze workshops waren de deelnemers erg enthousiast en wilde meer dan 80% graag een vervolgcursus volgen”, laat Paauwe weten.

Vervolgcursus Dit jaar is de vervolgcursus er dan eindelijk. Deze zal dieper in gaan op advertentiemogelijkheden op Facebook. Paauwe zal allerlei tips en trucs geven die er voor zorgen dat elke deelnemer weet hoe hij gericht moet adverteren op de populaire site. Adverteren op Facebook kan er onder andere voor zorgen dat er meer klanten worden aangetrokken en dat daardoor de verkoopdoelstellingen worden gerealiseerd. “Heel veel ondernemers willen adverteren op Facebook, maar ze weten niet hoe of wat. Facebook geeft zelf ook suggesties om jouw pagina te promoten, maar daar betaal je verhoudingsgewijs meer geld voor. Voor de 20 euro die je daaraan zou besteden, kun je wanneer je zelf energie in de doelgroepbepaling steekt voor hetzelfde geld veel meer mensen bereiken”, legt Paauwe uit. “Wanneer de deelnemers de deur uitlopen zullen zij weten hoe ze een goede, gerichte Facebookcampagne kunnen opzetten, zonder gebruik te hoeven maken van een reclamebureau. Die zijn namelijk ook niet altijd even goedkoop.” De workshops vinden plaats op 17 en 24 januari, op het kantoor van Uitgeverij de Bode in Goes. De cursussen duren van 18.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. De prijs van deze workshop is € 175,- excl. BTW per persoon. Aanmelden kan via: http://www.internetbode.nl/adverterenfacebook 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief