Baby aapjes bij de Tropical Zoo

  Bedrijvig Nieuws

KWADENDAMME - ‘Aapjes kijken’, het blijft een favoriete bezigheid van menig dierentuinbezoeker. Ook bij Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme ervaren we dat de kleine Pinché aapjes en Witoor penseel aapjes echte publiekslievelingen zijn.


We zijn dan ook heel blij dat we goed nieuws mogen vertellen. We hebben het even stil gehouden, maar afgelopen 3 augustus is er een Witoor penseel tweeling geboren! De eerste paar weken hielden de ouder dieren zich vooral schuil samen met de kleintjes. Nu de tweeling groter aan het worden is, laten de ouders zich steeds meer zien met hun kroost. Het gaat erg goed met de diertjes, ze groeien als kool! Baby aapjes liften mee op de rug van de ouder dieren. Ze houden zich stevig vast aan de vacht van pa of ma. Zowel vader als moeder zorgen dus voor de diertjes. Als moeder even wil eten of rusten, draagt ze de twee kleintjes over aan vader. Die brengt ze weer netjes terug als de diertjes willen drinken. Witoor penseelaapjes komen van oorsprong voor in Brazilië en leven daar in grote sociale familiegroepen waarbij alleen het dominante alfapaar nakomelingen krijgt. Berkenhof Tropical Zoo hoopt dat de familie in de toekomst nog wat groter mag worden.

Berkenhof Tropical Zoo, Langeweegje 10-A, 4434 NE Kwadendamme

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief