Afbeelding

Veel meer rust en beleving bij Keurslager Cees Mol

Bedrijvig Nieuws

GOES - Het kan niemand ontgaan die wel eens op de Oostwal in Goes komt: Keurslager Cees Mol zit sinds het begin van dit jaar in een nieuw pand. Hij is hemelsbreed slechts een paar meter verhuisd, maar zijn nieuwe onderkomen is niet vergelijken met het oude. “Voor Zeeuwse begrippen is dit een grote slagerij.” Keurslager Cees Mol is verhuisd naar de oude winkel van de Aldi aan de Oostwal. Daar heeft hij zijn droomslagerij verwezenlijkt. De klanten kunnen hun ogen uitkijken in de nieuwe winkel, die maar liefst 310 vierkante meter groot is en een pui van 13,5 meter heeft. Als ze binnenkomen door de schuifdeuren, zien ze links een enorme counter met allerlei soorten vleeswaren en salades, in het midden ligt het vlees, achter de vitrines hangt een dry age-kast waarin hammen hangen te rijpen en rechts kunnen ze hun dagverse maaltijden uitkiezen. “In de oude winkel waren die een beetje weggestopt in een hoekje. Hier gaan we zeker met onze dagverse maaltijden sprongen maken. We bereiden ze in de winkel, de klanten kunnen zien wat we doen”, zegt Cees.

Veel meer rust Hoewel hij tijdens de verbouwing zich elke week wel een keer heeft afgevraagd waaraan hij was begonnen, is hij blij dat hij de stap heeft gezet. “Het is precies geworden zoals ik in gedachten had. In onze oude winkel waren we al een tijdje uit onze jas gegroeid. Hier kunnen we veel meer producten laten zien. We hebben bijvoorbeeld veel meer vleeswaren en grillproducten. Het gaat echter niet zozeer om de aantallen, maar om de manier waarop we het kunnen presenteren. Er is veel meer beleving, maar tegelijkertijd meer rust. Dat is iets van deze tijd, iets wat de mensen willen.” Daarnaast is het voor zijn personeel veel plezieriger werken. Waar het in zijn oude zaak, zeker op de drukke vrijdagen en zaterdagen, vaak kruip-door-sluip-door was, heeft iedereen nu alle ruimte. “Dat werkt veel prettiger en efficiënter”, zegt Cees.

Worstmakerij Bovendien heeft hij zijn productie nu ‘in huis’. Voorheen bereidde hij het kwaliteitsvlees, de vleeswaren, verse maaltijden en salades op een externe locatie, waar hij ook zijn veelvuldig bekroonde rookworsten rookte. Nu doet hij het allemaal aan de Oostwal, wat hem een berg aan gereis scheelt. Als de klanten willen, kunnen ze een kijkje nemen bij de worstmakerij, in de (koel)cellen en in de keuken, allemaal achterin de nieuwe zaak. “We hebben helemaal niets te verbergen. Iedereen is welkom”, lacht Cees. “Tot nu toe krijgen we van iedereen positieve reacties. De mensen vinden het mooi wat we hebben gedaan.” Als iedereen gewend is aan de nieuwe zaak en alles zoals vanouds op rolletjes draait, wil Cees verder werken aan de beleving. “Als mensen hier op vrijdag of zaterdag komen, moet er altijd iets te doen of zien zijn. Het moet voor de mensen echt een feestje zijn om hier hun boodschappen te doen.” Meer informatie is te vinden op www.mol.keurslager.nl. FOTO COBY WEIJERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief