stockfoto
stockfoto (Foto: Pixabay)

Column Eugène de Kok: 'Nog een talentenjacht?'

  Column

De koning van het showbizznieuws keert terug op televisie. Naar verluidt, welteverstaan. Aangezien Albert Verlinde, want over hem heb ik het, zijn naam en faam heeft te danken aan het voorlezen van ‘naar verluidt-berichten’, laat ik me door dat voorbehoud niet tegenhouden. Of ik blij ben met zijn terugkeer? Natuurlijk, want er kan niet genoeg showbizznieuws zijn. Vertel me alsjeblieft meer over de 42e mislukte relatie van Gordon (en de rechtszaken die daaruit volgen) of de 36e korte flirt van Sylvie Meis met een buitenlandse miljonairszoon, de nieuwe tatoeages en justitiële problemen van Ben Saunders (en aanverwanten) en de alcoholproblemen van Bonnie St. Claire, die zonder haar drankzucht al lang en breed was vergeten. Ook wil ik meer, maar dan ook veel meer horen over nieuwe ‘indrukwekkende’ programma’s van co-presentatoren en natuurlijk over de musicals van mister showbizz (en musicalproducent) Albert himself.


Of niet? Is er al niet meer dan genoeg televisie over en met televisiesterren? Hilversum is een verzamelplaats geworden van mensen die uren over zichzelf en hun collega’s praten of naar elkaar kijken en overdreven hard klappen als ze iets aan het doen zijn. Wat maakt niet uit: curlen, schoonspringen of koken. Met het geklets voor de camera’s lijken 'de sterren' niets anders te willen doen dan de illusie in stand te houden dat ze belangrijk zijn.

Het is al vaker gezegd. Tegenwoordig hoef je niets meer te kunnen om op televisie te komen. Dieptepunt op dat gebied is een nieuw idee van de ultieme ‘we-kletsen-met-elkaar-over-elkaar-zender’ RTL. Ze komt met een talentenjacht voor zangers die de laatste vijftien jaar hebben meegedaan aan talentenjachten, maar niet hebben gewonnen.

Ik moest het twee keer lezen. Je krijgt dus een show met talenten die het niet op eigen kracht hebben gered, zich vervolgens hebben ingeschreven of zijn gevraagd voor een talentenjacht, maar het daarin moesten afleggen tegen andere talenten, die het, op een enkeling na, ondanks de loftuitingen en de bakken met aandacht in alle showprogramma’s ook niet hebben gered als muzikant. Mag je het überhaupt wel een talentenjacht noemen? Ik ben benieuwd wat Albert daarover zegt. Of niet? 

DOOR EUGÈNE DE KOK 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief