Foto: Bennie Krajenbrink

Bluesfestival Kwadendamme is populairder dan ooit

  Cultuur

KWADENDAMME - Ook na ruim een kwart eeuw staan Peter Kempe en Kees Wielemaker soms nog versteld van de kracht van hun Bluesfestival Kwadendamme. De kaarten voor de editie van komend weekend waren binnen een mum van tijd uitverkocht. "Geen idee waaraan het ligt", zegt Kempe.


De combikaarten en tickets voor de zaterdag waren in januari binnen een week op. De tickets voor de vrijdagavond waren niet veel later uitverkocht. Het meerdaagse muziekspektakel op de sportvelden van Kwadendamme, toe aan zijn 27e aflevering, lijkt populairder dan ooit. “Het is ongelooflijk”, zegt Peter Kempe, naast organisator boegbeeld van The Juke Joints.

Succes

Hij kan het succes moeilijk verklaren, al weet hij dat er niets mis is met het programma. Neem de vrijdagavond, die voor het eerst in de geschiedenis van het festival is uitverkocht. Met Engelsman Aynsley Lister staat er een grote naam op het podium. “Hij is de voorman van een stroming van veel jonge bluesmuzikanten. We merken dat veel mensen naar zijn show uitkijken.”

Reünie

Dat geldt zeker ook voor het optreden van The Strikes. Het is een reünie van de band rondom Big Pete, één van de beste mondharmonicaspeler van Europa. “Zij hebben zo’n vijftien jaar al eens bij ons gespeeld, maar Big Pete is op een gegeven moment zijn eigen weg gegaan. We komen hem, als we met The Juke Joints spelen, nogal eens tegen. Een paar jaar geleden heb ik al eens een balletje opgegooid over een reünie. Nu komt het er dan eindelijk van.”

Rory Gallagher

Over de zaterdag is Kempe net zo tevreden. De Marcel Scherpenzeel Band is zaterdagmiddag te zien. De muzikale erfgenaam van Rory Gallagher is populair bij het publiek in Kwadendamme. “Hij is een grote jongen, staat op podia in heel Europa.” West Weston’s Bluesonics staan na Scherpenzeel op het podium. “Iemand die veel te weinig op het vasteland is te zien”, zegt Kempe over de Engelsman.

Mali

Daarna volgen muzikante Dani Wilde, de lokale helden van The Juke Joints, de Amerikaan Dave Herrero en Mudvibe. Op het kleine Juke Joint Stage staan Ralph de Jongh en Louis Johnson and The Desert Wolf. Het is de band van Terneuzenaar Laurens Joënsen, die Mali-blues laat horen. “Het is wat anders, maar heel leuk dat we zoiets kunnen brengen.”

Uitverkocht

Het festival begint officieus al op donderdag met optredens in ‘s Lands Welvaren en eindigt zondag met een blues- en gospelmis in de Bonifaciuskerk in Kwadendamme. Daar werken het Eliak Gospelkoor en Dani Wilde aan mee. Alle kaarten voor de vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>