Foto: Coby Weijers

De Koenkelpot wint de Zeeland Refinery Cultuurprijs

  Cultuur

HEINKENSZAND - De Zeeland Refinery Cultuurprijs is dinsdagavond gewonnen door De Koenkelpot in ‘s-Heerenhoek.


De carnavalsstichting liet fotograaf Rem van den Bosch, die was genomineerd voor het project Zeeuws Meisje, en Jongeren Activiteiten Zeeland (JAZ), vooral bekend van de badkuipenrace, achter zich.

Paerehat

De Koenkelpot ging met de winst aan de haal, omdat ze sinds 1962 zorgt voor de carnavalsactiviteiten in ‘s-Heerenhoek of ‘t Paerehat. De Zeeuwen namen destijds contact op met de carnavalsvierders in Oeteldonk (Den Bosch) en nodigden prins Janus 1 uit om hen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Sindsdien is het elk jaar feest in het dorp.

Optocht

Jong en oud zijn bij de festiviteiten betrokken en de feestvierders komen van heinde en verre, vooral voor de grote optocht op zondag. “De Koenkelpot weet met haar activiteiten inwoners te verleiden tot kijken en meedoen. Tradities en gebruiken krijgen een geheel eigen herkenbaar Borsels gezicht. Cultuur moet iets in zich hebben van onverwachte ontmoetingen en verrassende verbindingen. De Koenkelpot brengt dat op een aanstekelijke wijze in de praktijk”, zei juryvoorzitter Wim Scholten.

De Zeeland Refinery Cultuurprijs is bedoeld voor iets of iemand die een positieve invloed heeft op het culturele leven in de gemeente Borsele. Hij bestaat uit een beeldje en een cheque van 1500 euro.        

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>