Foto: Coby Weijers

Carnavalsoptocht in 's-Heerenhoek gaat ondanks wind 'gewoon' door

  Cultuur

'S-HEERENHOEK - De carnavalsoptocht in Paerehat gaat vanmiddag 'gewoon' door. Wel start de vrolijke stoet twee uur later dan eerder gepland en een verkorte route. Dat maakt de gemeente zondagochtend bekend. 


Er wordt verwacht dat halverwege de middag de wind van richting veranderd en daardoor zal afzwakken. daarom gaat de optocht in Paerehat twee uur later van start, om 15.30 uur. Ook rijden de wagen vanmiddag een aangepaste route. De stoet vertrekt vanaf de Burgemeester Timansweg, via de Molendijk Deken Holtkampstraat, Marktstraat naar het eind van de Laustraat, waar de optocht eindigt. De optocht zal tot 17.00/17.30 uur duren.

Carnavalsstichting de Koenkelpot, gemeente Borsele en een meteoroloog zijn vanochtend vroeg in overleg gegaan. De weermodellen geven duidelijk aan dat de harde wind van zondagochtend in de middag afzwakt. Dat was reden om de optocht uit te stellen naar half de middag.

Update: De wind is minder afgezwakt dan verwacht. De optocht gaat wel door maar in een afgeslankte vorm. Praalwagens van boven de vier meter, oftewel A-wagens, mogen niet meedoen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>