FAQ

Meest gestelde vragen

Wij helpen u graag bij het vinden van het juiste antwoord op uw vraag. Staat het antwoord van uw vraag hier niet bij, neemt u dan gerust contact op.

Wat kost een advertentie?
De kosten van een advertentie zijn afhankelijk van een aantal factoren: de editie(s) waarin de advertentie wordt geplaatst, het formaat van de advertentie, soort pagina, kleurgebruik en het aantal plaatsingen. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor het plaatsen van een advertentie door in het menu te klikken op Offerte aanvragen.

Wanneer moet ik mijn advertentie aanleveren?
Uitgeverij de Bode bv geeft wekelijks 18 edities uit met meer dan een half miljoen oplagen. Om ervoor te zorgen dat de krant tijdig bij de lezer op de mat ligt, hanteren wij strikte deadlines. De midweekuitgaven sluiten op maandag en dinsdag. De weekenduitgaven sluiten op donderdag. U vindt de afsluittijden per editie in het menu bij de Deadlines.

Hoe moet ik mijn advertentie aanleveren?
Voor het aanleveren van uw advertentie dient u gebruik te maken van een opdrachtformulier. Op deze manier hebben wij alle gegevens om uw advertentie correct te kunnen verwerken. Klik hier om een advertentie aan te leveren.

Wat is het verspreidingsgebied van de Bode?
Momenteel zijn er achttien edities, die met een gezamenlijke oplage van meer dan een half miljoen exemplaren en huis aan huis verspreid een optimale dekking geven in West-Brabant, op Tholen en Sint Philipsland, Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren. In onze tarievenkaart vindt u een kaart met het verspreidingsgebied.

Hoe moet ik het formaat van een advertentie bepalen?
Voor het bepalen van een advertentieformaat bent u afhankelijk van de kolomindeling van het blad. Een gewone advertentiepagina bestaat uit 7 kolommen. De breedte van uw advertentie op een advertentiepagina is vastgesteld op: 36 – 74 – 112 – 150 – 188 – 226 of 264 mm. Een redactionele pagina (ingezonden mededeling) en voorpagina bestaat uit 5 kolommen. De breedte van uw advertentie op een tekstpagina of voorpagina is vastgesteld op: 50 – 103,5 – 157 – 210,5 of 264 mm. De hoogte van uw advertentie kan tot op de millimeter nauwkeurig worden bepaald. Bij 1 kolom is de minimale hoogte 30 mm. Vanaf 2 kolommen is de minimale hoogte 20 mm. De maximale hoogte is 400 mm.Het formaat van een advertentie op de voorpagina is in onderling overleg in verband met beperkte ruimte.

Wat is een hoofdplaatsing?
De hoofdplaatsing is de basis-editie voor de plaatsing van een advertentie. De hoofdplaatsingseditie van een advertentie wordt bepaald door de vestigingsplaats van de adverteerder. Bijvoorbeeld: Als de klant is gevestigd in Breda, dan is de Bredase Bode de hoofdplaatsing.Indien de adverteerder buiten het verspreidingsgebied is gevestigd, niet in het eigen gebied wenst te plaatsen of er zijn meerdere vestigingen in het verspreidingsgebied dan wordt de editie met de grootste oplage als hoofdplaatsing aangehouden.

Wat is een doorplaatsing?
Doorplaatsing is het doorplaatsen van dezelfde advertentie in dezelfde week vanuit de hoofdplaatsing naar andere Bodes. Hiervoor geldt een aantrekkelijk doorplaatsingstarief (m.u.v. voorpagina). De adverteerder is vrij om een keuze te maken uit de doorplaatsingsedities.

Kan ik een proefdruk van de advertentie ontvangen?
Voor advertenties die kleiner zijn dan 450 mm oppervlakte wordt GEEN proefdruk gestuurd. Wilt u geen reclamebureau inschakelen maar toch graag van ons een proefdruk ontvangen, dan dient uw advertentie tijdig voor de deadline in ons bezit te zijn. Wij sturen alleen een proefdruk op uw (schriftelijk) verzoek. Een proefdruk wordt gestuurd als wij zekerheid hebben van plaatsing (na ontvangst van uw akkoord op de prijsofferte). Mocht u besluiten na ontvangst van de proefdruk af te zien van de order dan berekenen wij de kosten van het opmaken, behandelen en administratie aan u door. Een proefdruk wordt als beveiligd PDF-bestand per e-mail aan u verzonden. Indien u niet tijdig reageert op de proefdruk wordt aangenomen dat u akkoord bent met plaatsing. Met nadruk stellen wij nogmaals dat u ons niet aansprakelijk kunt stellen voor fouten, die na het geven van een drukproef, door u niet zijn opgemerkt. Dus corrigeer uw advertentie zorgvuldig!

 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>