Foto: Politie

17-jarige jongen met twee messen op zak aangehouden

  Politie

GOES - Vanwege het in bezit hebben van twee messen heeft de politie dinsdag in Goes een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden.


Een getuige had de politie gemeld dat hij had gezien dat de betreffende jongen een groot vleesmes op straat liet vallen en het vervolgens weer bij zich stak. De jongen kon in de Wulfaertstraat worden aangehouden door agenten. Hij bleek twee messen bij zich te hebben die verboden zijn om bij je te dragen volgens de wet Wapens en Munitie. 

Op het bureau is de jongen verhoord door rechercheurs en heeft hij een verklaring afgelegd. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld. De messen zijn in beslag genomen en vernietigd door de politie. 

Het komt de laatste tijd vaker voor dat (jongere) mensen met messen op zak lopen. De politie vindt dat een zeer zorgelijke ontwikkeling. Regelmatig wordt door deze jongeren verklaard dat zij messen bij zich dragen omdat 'iedereen het doet en het stoer is', of omdat ze 'zich dan veiliger voelen'. "Dat is toch écht de omgekeerde wereld", aldus de politie. Wapenbezit verhóógt namelijk juist de kans op geweld en/of ongelukken. En het is op straat natuurlijk veel veiliger als níemand een mes bij zich heeft, dat kan iedereen bedenken." 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief