Hennepkwekerij opgerold in flatwoning Goes

  Politie

GOES - In een flatwoning aan de Rembrandtlaan in Goes is een hennepkwekerij ontdekt met 190 planten.


Nadat was gebleken dat de woning een heel hoog stroomverbruik kende, trad de politie dinsdag het huis binnen. Uit onderzoek, samen met het netwerkbedrijf, werd vastgesteld dat er mogelijk een kwekerij in de woning kon zitten. Omdat het een flatwoning betrof en er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan voor alle omwonenden, werd besloten zonder toestemming van de bewoner de woning binnen te gaan. Dat gebeurde na het afgeven van een machtiging tot binnentreden door een hulpofficier van justitie.

Risicovol

In de woning werden 190 hennepplanten aangetroffen in een slaapkamer. Alle goederen die met de kwekerij te maken hadden, zijn in beslag genomen. Het gaat onder andere om hennepplanten, assimilatielampen en koolstoffilters. De elektriciteit werd illegaal buiten de meter omgeleid.

Volgens de politie is de aanwezigheid van een hennepkwekerij, zeker in een flatwoning, erg risicovol. "Het behoeft geen uitleg dat dit soort installaties vaak op een onprofessionele manier worden aangelegd. Er had bijvoorbeeld een brand kunnen ontstaan, dat is namelijk niet ongebruikelijk bij hennepkwekerijen."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief