Afbeelding
Foto: Politie

Motorrijder (21) overleden bij ongeval ter hoogte van Kats

Door: Peter Houtepen Politie

KATS - Op de Eerste Deltaweg (N256) bij Kats is dinsdagavond een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het gaat om een 21-jarige man uit Kloetinge.

Het ongeluk gebeurde toen het slachtoffer in aanrijding kwam met een bestelbusje. De politie heeft de chauffeur van het busje aangehouden.

Na het ongeval spoedden hulpverleners zich naar de plaats van het ongeval. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Omdat snel duidelijk werd dat de motorrijder al overleden was, werd de helikopter gecanceld.

Specialisten van de verkeerspolitie en ongevallenanalisten van de Politie Zeeland-West-Brabant hebben onderzoek gedaan naar de toedracht en oorzaak van het ongeval. De weg was ten behoeve van dat onderzoek ter plaatse enkele uren afgesloten. 

De bestuurder van het bestelbusje, een 44-jarige man uit Nieuwerkerk, is aangehouden door de politie. De man wordt woensdag gehoord. Omdat hij betrokken was bij het ernstige ongeval, moest hij een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij ruim twee keer teveel had gedronken. Een speekseltest wees uit dat hij niet onder invloed was van drugs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief