Operatie Portunus: 65.000 euro gevonden in garagebox Goes
Foto: Pixabay

Operatie Portunus: 65.000 euro gevonden in garagebox Goes

  Politie

GOES - In het kader van de operatie Portunus heeft afgelopen zaterdag een doorzoeking plaatsgevonden in een garagebox in Goes. Hierbij werd naast een vuurwapen ook 65.000 euro aan contant geld aangetroffen. Of er ook nieuwe aanhoudingen zijn verricht, heeft de politie niet bekendgemaakt.


In het grootschalige onderzoek naar criminele samenwerkingsverbanden in de haven van Vlissingen, operatie Portunus, werden vorige week tien verdachten aangehouden. Van zeven van hen is vorige week de voorlopige hechtenis verlengd met 14 dagen; van twee personen is de hechtenis geschorst en één verdachte is in vrijheid gesteld door de rechtbank. Het Openbaar Ministerie (OM) benadrukt dat alle tien personen verdachten blijven in het onderzoek.

Het OM verdenkt de verdachten van verschillende strafbare feiten (in wisselende samenstelling), zoals grootschalige invoer van verdovende middelen, witwassen, deelname aan een criminele organisatie, wapenbezit en schending van het ambtsgeheim. Vorige week woensdag werden bij doorzoekingen op 32 locaties onder andere vier vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen, tenminste 500.000 euro. Daarnaast werden er twee motoren en twee boten in beslag genomen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>