Afbeelding

Inwoners gemeente Borsele krijgen kabeltaks terug

Door: Eugene de Kok Politiek

HEINKENSZAND - De inwoners van de gemeente Borsele die op hun aanslag een lager bedrag dan gedacht zien staan bij de rioolbelasting moeten niet schrikken. Er gaat 16,75 euro van de som af.

De gemeente Borsele doet wat ze belooft. Dat is de boodschap van wethouder Ad Schenk. Sinds het moment dat de gemeente de kabeltaks invoerde, beloofde ze deze terug te geven aan de inwoners.

Doorberekend

Helemaal ervan afzien zien kon ze niet, omdat vrijwel alle Zeeuwse gemeenten de belasting op kabels en leidingen vorig jaar in rekening brachten. “Als we het niet zouden doen, zouden onze inwoners gaan betalen voor de inwoners van andere gemeenten”, aldus Schenk.

De belasting die de gemeenten oplegt wordt door bedrijven als Evides en netwerkbedrijf Enduris namelijk één op één doorberekend aan de Zeeuwen. “Wij zijn dus min of meer gedwongen hem in te voeren. Nodig vonden we het niet.”

Onherroepelijk 

Het bedrag dat extra is betaald aan Evides Waterbedrijf krijgen de inwoners van Borsele nu terug. Over de kabeltaks voor Enduris loopt nog een rechtszaak. “Die kunnen we nog niet teruggeven. Het moet eerst onherroepelijk zijn.” Iedereen in Borsele die de kabeltaks heeft betaald krijgt de 16,75 euro terug, ook mensen wier belasting wordt kwijtgescholden.

Bij elkaar 'kost' het de gemeente 176.000 euro.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief