Afbeelding

SV Hoedekenskerke schrijft historie

Sport en vereniging

HOEDEKENSKERKE - Zaterdag 11 november leed de ongeslagen koploper uit de 3e klas een pijnlijke nederlaag in hun KNVB-bekertoernooi. Hoedekenskerke wist vrij gemakkelijk overeind te blijven door zelf niet eens echt goed te voetballen, Yerseke genoot procentueel zo rond de 75% het balbezit maar wist niet eenmaal te scoren waar de thuisclub dit wel tweemaal gelukte.

Yerseke begon de wedstrijd weliswaar met een gewijzigde basisopstelling waardoor de breedte van de selectie zich mocht bewijzen. Hoedekenskerke daarentegen een smalle selectie hopend op een stunt door Yerseke te verslaan, zo niet historie te schrijven door nog een ronde verder te geraken.

De wedstrijd

Yerseke nam het initiatief in de wedstrijd maar creëerde nauwelijks scoringskansen waar de thuisclub met enkele speldenprikken tegenstoten uitdeelde. Echte uitgespeelde kansen kenden beide teams niet, wel even een moment waarop de toeschouwers dachten aan een strafschop voor Yerseke, maar deze bleef achterwege bij een ietwat onbesuisde verdedigende actie waarbij aanvaller Ruben Pekaar werd gehaakt. Het was Hoedekenskerke wat net voor de rust toesloeg via de rechterflank, Hein Vermin met de versnelling naar de achterlijn met daaropvolgend de schijntrap en het uitkappen van zijn directe tegenstander met daarna de vrijheid om de bal hoog in te brengen op het hoofd van Martijn Rijk die met de kruin de bal toucheerde naar de verre hoek en zo doelman Collin Hout het nakijken liet, 1-0 voor Hoedekenskerke. En ja, dan gaan ook bij een ongeslagen koploper 'de bellen rinkelen', virtueel uit het bekertoernooi met nog zo'n 50 minuten te gaan om dit te voorkomen. Na de rust bleek nog steeds dat Yerseke het zwaar had tegen de 4e klasser, zeker toen Jesse Kaptein (zoon van de voorzitter) met een lage schuiver de score verdubbelde naar 2-0. Yerseke op jacht naar minimaal 2 treffers om nog kans te maken op de volgende ronde. Dat gebeurde uiteindelijk niet, mede doordat Hoedekenskerke ontregelde door trage wissels, ballen langzaam inbracht bij een ingooi, doeltrap of vrije trap. Wisselen terwijl de speler nog in zijn trainingspak aan de lijn stond tot ergernis van de bezoekers, ondanks het gebruikelijke temporiseren verdedigden ze als kerels waardoor op de overwinning uiteindelijk niets viel af te dingen. Tom Laureys vond nog wel het vijandelijke doel maar zijn inzet werd afgevlagd vanwege twijfelachtig buitenspelpositie maar ook voor de thuisclub discutabele momenten waardoor deze tegenover elkaar konden worden weggestreept. Onderschatting is iets waar je vooraf voor kunt waarschuwen, toch staat het bekertoernooi garant voor verrassingen wellicht ook doordat er in dit soort wedstrijden ruimte is voor spelers die competitieverband weinig speelminuten achter hun naam hebben. Yerseke had kennelijk naast dit aspect ook een 'offday', zelfs de aansluitingstreffer werd hun niet toegedeeld door goed keeperswerk van Jesper Stoel die een afstandsschot van Guus de Leeuw onschadelijk maakte met behulp van de deklat. Vrijwel direct na het laatste fluitsignaal van Bjorn van Belzen waren beide teams het eens over de eindstand, volgden de felicitaties vanuit kamp Yerseke en schreef Sv Hoedekenskerke historie, nog nooit wisten zij zover te geraken. Na als eerste te eindigen in de poulefase ook een speelronde in de knock-outfase te als winnaar uit de bus te komen. Hopend op een mooie tegenstander in de volgende speelronde met als locatie sportpark 'De Kouter'. Yerseke kan zich volledig gaan richten op de competitie en deze nederlaag doen vergeten in en tegen Zaamslag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief