Afbeelding

Tieners brengen Tovaal naar koppositie

Sport en vereniging

GOES - De senioren van de Goese Rugbyclub Tovaal hebben een uitstekende seizoenstart achter de rug. Na vier speelronden gaat het team van trainer Brian Hendry ongeslagen aan de leiding in de derde klasse Zuidwest en een viertal tieners had tot nu toe een belangrijk aandeel in de overwinningen.

Jorian Broekmeijer, Thomas Griep, Jeroen van Stee en de uit Schotland afkomstige Jordan Paterson namen een groot van de Goese productie voor hun rekening. Broekmeijer, Griep en Paterson zijn allen 19 jaar en Jeroen van Stee moet deze maand zijn 18e verjaardag nog vieren. In het veld weten de spelers elkaar blindelings te vinden en Jorian Broekmeijer werd zelfs door zijn ploeggenoten gekozen tot aanvoerder. Jordan Paterson begon zijn rugbyloopbaan in Schotland, maar alle Goese tieners begonnen hun carriere op 6-jarige leeftijd bij de Goese Rugbyclub Tovaal op sportpark Het Schenge in Goes.

Zondag 15 oktober speelt Tovaal thuis tegen het sterke URC 2 uit Utrecht, dat tot nu toe slechts een duel verloor. Het duel begint om 14.00 uur.

Zaterdag 14 oktober spelen de jeugdteams verschillende competitiewedstrijden. Om 11 uur spelen de cubs tegen Vets uit Valkenswaard, om 12 uur nemen de juniors het op tegen het Middelburgse Oemoemenoe en tot slot spelen de colts om 13.00 uur tegen Bekaro uit Roosendaal.

Voor informatie over de Goese Rugbyclub Tovaal, waar spelers vanaf 6 jaar terecht kunnen, kan men terecht op www.tovaal.nl of een mail sturen naar info@tovaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief