Afbeelding

Buurthuis De Pit 40 jaar

Sport en vereniging

GOES - Op 17 november 1977 werd de eerste steen gelegd door dhr van Balen en mevr. Schenk. Het buurthuis kreeg de naam "De Pit".

In de wijk bestond behoefte aan een buurthuis; een ontmoetingscentrum voor de wijk. Het vinden van een gebouw voor de wijkvereniging viel niet mee. De vereniging is begonnen in de voormalige koorschool aan de Populierenstraat. Eind 1969 nadat het winkelcentrum was voltooid, kon er beslag gelegd worden op de noodwinkel van de Spar, gelegen aan de Appelstraat 2, aan de overkant waar nu het buurthuis staat.

Het aanbod in activiteiten nam snel toe en daardoor was het gebouw al snel te klein. Na veel overleg met de gemeente, en een grote protestmars naar het gemeentehuis, werd uiteindelijk toegestemd met de bouw.

Een buurthuis met een ontmoetingsruimte, een gezellige bar, een hobbyruimte, een grote zaal plus podium, een peuterspeelzaal die later is verhuisd naar de brede school, een keuken en een kantoor. Het gebouw is aangepast voor rolstoelgebruikers, dus toegankelijk voor iedereen.

Inmiddels groeit het buurthuis uit zijn jas en is er een heel breed assortiment aan activiteiten voor jong en oud. Respect staat voorop in het buurthuis. Het is misschien daardoor dat het publiek heel gemêleerd is. Welke leeftijd, afkomst, geloof of geaardheid dan ook, iedereen is en voelt zich welkom in de Pit.

Op 14 oktober vieren we deze mijlpaal met een open dag. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen kijken wat er allemaal in het buurthuis te doen is. Zo zijn de diverse clubs aanwezig, demonstraties van Linedance, koersbal en zal Misalsa demo's geven in Salsa dans. De bezoekers die het leuk vinden mogen zelfs mee doen met deze demo. De digitale fotoclub DiFo is aanwezig om portretfoto's te maken die u later van de website af kan halen.

Ook voor de kids is er van alles te doen. Het recreatieteam is aanwezig met het luchtkussen en er zal ook een FiFa tournooi plaats vinden. Dit is voor zowel de kinderen als de oudere bezoekers. Voor de mensen die niet weten wat een FiFa tournooi is, is het zeker de moeite waard om te komen kijken.

We sluiten deze gezellige dag af met een feestavond die begint met een mosselmaaltijd. Voor de mensen die liever geen mosselen eten is er saté. Na de maaltijd is er live muziek van Just4Fun en kan er worden gedanst. Voor de mosselmaaltijd moet u zich wel opgeven. Dit kan door een e-ticket te bestellen op www.buurthuisdepit.nl. Opgeven in het buurthuis is ook mogelijk. Entree voor alleen de dansavond met live muziek is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief