Afbeelding

Baskische rugbyers te gast bij Goese rugbyclub Tovaal

Sport en vereniging

GOES - Vorig jaar brachten de senioren van de Goese Rugbyclub Tovaal tijdens hun jaarlijkse buitenlandse tour een bezoek aan Frans Baskenland. Is Ascain werd een vriendschappelijk duel gespeeld tegen Kanoiak Lehenik en komend weekend brengen de Basken een tegenbezoek aan Goes.

Vrijdagavond 11 augustus ontvangt Tovaal de gasten op sportpark Het Schenge in Goes. De kick-off van de wedstrijd is om 19.00 uur en na afloop van het duel is er een feest, de bij rugby horende derde helft. Het team van trainer Brian Hendry is al ruim een maand in training en de verwachting is dat Tovaal de gasten goed partij weet te bieden.

Tovaal-voorzitter Hans Markusse is blij met de komst van de Basken: "Zelf hebben we al veel landen bezochten en daarbij zijn we altijd uitstekend ontvangen. Altijd nodigen we de tegenstander uit voor een tegenbezoek, maar tot nu toe gingen alleen teams uit Zuid-Afrika, Spanje en Ierland op die uitnodiging in. Ik hoop dat het ook voor de Basken een onvergetelijke trip wordt."

Voor informatie over de Goese Rugbyclub Tovaal kan men terecht op www.tovaal.nl. De senioren en de oudere jeugdteam zijn al volop in training. Voor de jongste jeugd beginnen de trainingen weer als de zomervakantie erop zit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief