Afbeelding
Foto: Roland Goovers

Rotary Goes schenkt bedrag aan Europa Kinderhulp

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

GOES - De Rotaryclub in Goes heeft dinsdag 15 mei een cheque van 800 euro geschonken aan Europa Kinderhulp regio Zeeland.

Het doel van de landelijke organisatie, Europa Kinderhulp, is bijstand verlenen aan kinderen die in of onder moeilijke omstandigheden leven, ongeacht nationaliteit, ras en levensbeschouwing. Dit doet Europa Kinderhulp al 55 jaar. Afgelopen zomer kwamen er ongeveer 50 kinderen tussen de 5 en 12 jaar in Zeeland logeren. Deze kinderen kwamen uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. En allemaal hebben ze om de één of andere reden een ‘rugzakje’ waardoor ze een vakantie in Zeeland met rust, gezelligheid, tijd om te spelen, onbezorgdheid, liefde en aandacht heel hard konden gebruiken.

Familiedag
In de regio Zeeland zijn 16 vrijwilligers het hele jaar bezig om de reizen te organiseren, om nieuwe vakantieouders te werven en te bezoeken én om de familiedag te organiseren. Er is altijd een tekort aan gastgezinnen en/of opa’s en oma’s die voor twee of 2 1/2 week de kinderen willen opvangen.
Komende zomer wil Kinderhulp Europa graag een familiedag organiseren voor alle vakantiekinderen met hun vakantiegezinnen bij het Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke. Om dit te kunnen bekostigen heeft de Rotaryclub Goes een bijdrage geschonken van 800 euro.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief