De restauratie is begonnen
De restauratie is begonnen Foto: Jos Roelse

Steun de restauratie van de Koutermolen Hoedekenskerke

Sport en vereniging

HOEDEKENSKERKE - Het bestuur van de stichting de Koutermolen voert actie om de het laatste stukje van de financiering van de grote restauratie rond te krijgen.

De Koutermolen in Hoedekenskerke heeft in 2018 subsidie van de provincie Zeeland ontvangen. “En daar zijn we heel blij mee”, vertelt voorzitter Jos Roelse van Stichting De Koutermolen die de molen beheert. Ook de het gemeente bestuur van Borsele zet zich in om deze restauratie financieel rond te krijgen.

Met de restauratiesubsidie wordt een aantal belangrijke zaken in de komende maanden aangepakt. “De conditie van de molen is desastreus. De romp is heel slecht, de balkkoppen en de fundering zijn slecht, er is sprake van scheurvorming…” De subsidie wordt verstrekt door de provincie Zeeland. Jaarlijks steunen zij een aantal historische objecten in Zeeland.

De restauratie is begonnen! De Firma TraasBuildingcare ’s-Gravenpolder neemt de restauratie van de balkkoppen voor zijn rekening. De Firma Franse uit Kwadendamme verzorgt het schilderwerk. De totale restauratie is in handen van Bouwbedrijf Van de Linde Goes en zijn onderaannemers.

Via crowdfund wordt geld ingezameld voor het vervangen van de schoren. Op een aparte site die samengesteld is door de Vereniging De Hollandsche Molen kan een bijdrage worden gestort. https://www.molenfonds.nl/koutermolen/

Als het doel van deze crowdfundingactie wordt behaald, is het Prins Bernhard Cultuurfonds bereid om het opgehaalde bedrag te verdubbelen.

Op 22 maart organiseert de Basisschool “De Regenboog van Hoedekenskerke de Pannenkoekendag. Iedereen mag om 12.00u aanschuiven in het Dorpshuis De Griend.

De deelnemers moeten zich vooraf opgeven en om de molenactie te steunen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de restauratie.

De leerlingen van basisschool De Regenboog hebben samen met de leerkrachten een leuke clip gemaakt waarin ze aandacht vragen voor de restauratie. Deze clip kunt u bekijken op: https://youtu.be/HJ8XS_REH-c

In de week van In de week van maandag 25 maart komen bestuursleden huis aan huis. Iedereen kan dan stenen adopteren om de restauratie te ondersteunen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief