Molentocht 2019, het grootste oldtimerspektakel van Zuidwest Nederland

  Sport en Vereniging

GOES - De Molentocht, het grootste oldtimerspektakel van Zuidwest Nederland vindt voor de 31e keer plaats op zondag 19 mei a.s. Dit jaar vindt de start niet plaats in de Wilhelminapolder, maar op het Vliegveld Midden-Zeeland!


De ruim 300 internationale deelnemers - er zijn weer veel Engelse oldtimerbezitters bij - stellen hun personenauto’s, cabriolets, vrachtwagens, motoren en brommers op tussen Vliegwerk Holland en het restaurant Midden Zeeland. Tijdens het opstellen kunnen de belangstellenden ook genieten van oude vliegtuigen en er zullen uiteraard ook vluchten plaatsvinden.

Tussen 9.00 en 11.30 uur zal autojournalist Rob Strating de automobielen en Hans Beerends de vliegtuigen afwisselend aan de toeschouwers voorstellen.

De eerste groep start om 11.00 uur, de tweede om 11.30 uur. Wethouder Meeuwisse van Goes zal het startschot geven.

De route zal op Zuid-Beveland plaatsvinden. Er zijn twee tussenstops gepland, nl. bij de molen in Heinkenszand (12.15 uur en 14.00 uur) en op de Grote Markt in Goes. (12.15 uur). De finish is vanaf 15.15 tot 17.00 uur op de Grote Markt en rondom de kerken in de Singelstraat in Goes.

De aanrijroute zal dit jaar via de Grote Kade, de Koningsstraat en de Opril van de Grote Markt plaatsvinden. Op de Grote Markt zal Rob Strating de deelnemers voor het Goese publiek bespreken.

Er zijn uiteraard heel veel bijzondere automobielen en motoren te zien, zoals de Mazda Rotary Pick-up van 1974 die alleen in de USA werd geleverd twee Franse Rosengarts uit 1929 en 1939. Voorts is er weer een delegatie Amerikaanse legertrucks uit WOII. De Mini viert dit jaar zijn 60e verjaardag en aan dat feit zal ook uitgebreid aandacht worden besteed.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>