De selectie na het behalen van de titel met de schaal.
De selectie na het behalen van de titel met de schaal. Foto: F. van Pagee

's-Heer Arendskerke grijpt tweede kans op de titel

Sport en vereniging

'S-HEER ARENDSKERKE - Op zaterdag 25 mei kreeg de hoofdmacht van voetbalvereniging 's-Heer Arendskerke hun tweede en laatste kans om het kampioenschap te bewerkstelligen. In en tegen Zaamslag werd gelijk gespeeld in de voorlaatste speelronde, waardoor zij nog 1 punt te kort kwamen om de samenstelling Luctor/Heinkenszand definitief kansloos te laten in de laatste speelronde. G.P.C. Vlissingen de tegenstander, die destijds in Vlissingen met 1-3 verloren van VVA. Een te kloppen tegenstander, maar nu met de spanning er vol op.

In tegenstelling tot de wedstrijd in en tegen Zaamslag, bleek de equipe van oefenmeester Adriaan Nieuwenhuijse nu minder gespannen. Vooraf niet al te veel camera's op zijn spelers, dat wellicht toch ongemerkt extra nervositeit met zich meebrengt. En dat verschil was ook duidelijk zichtbaar vooraf aan het duel, de ontspannen sfeer met overheerste onder zowel de selectie als de stafleden. Vanuit de rust de titel behalen met ook het vertrouwen in een goede afloop overbrengen aan zijn spelers.

1e helft
Al vrij snel bleek het voorwerk zijn vruchten af te werpen, in de openingsfase meteen de voorwaartse met scoringskansen. Daarna was het dan wel raak via Justin Le Conte, scheidsrechter Kenson overrulede het vlagsignaal van zijn assistent maar kwam hierop terug na een gesprek. Arendskerke hierdoor niet uit zijn concentratie wat alsnog het openingsdoelpunt opleverde voor de thuisclub. Michel Harinck met de lage voorzet achter de verdediging tot bij Dennis Goedegebure die de bal aflegde op Tom Joosse, koos om de bal binnenkant voet in de netten werken en zo gebruik te maken van de bal die op zich af rolde. Een vervelende curve verraste doelman Max Leijer en de 1-0 een feit. GPC gaf zich niet zomaar gewonnen, het bood goed weerstand maar Arendskerke gedurende de gehele wedstrijd het overwicht. Kansjes voor hun maar echte grote kansen bleven uit voor de bezoekers die vrijuit konden spelen.

2e helft
Na de rust ging Arendskerke opzoek naar een tweede treffer, hierin slaagden zij wederom. Marijn Corstanje met een aangesneden vrije schop richting de verre hoek waar Dennis Goedegebure alert op reageerde en deze het benodigde zetje gaf met de tenen. Nu kon het niet meer fout gaan met een 2-0 voorsprong, en werd het meer een gewone competitiewedstrijd die uitgespeeld moest worden met wel de titel in het achterhoofd als einddoel. De concentratie bleef hoog, na het tweede doelpunt van Dennis Goedegebure die doelman Leijer omspeelde op een uitstekende steekpass van Michel Harinck, was het alleen nog wachten op het eindsignaal van scheidsrechter Roel Kenson. De 3-0 eindstand een afspiegeling van de wedstrijd waar GPC speelde om te winnen maar zijn meerdere moest erkennen.

Kampioenschap
De dorpsclub kreeg nadien van oefenmeester Nieuwenhuijse deze titel als geheel opgespeld in zijn speech, de club zit in zijn hart na vier fantastische seizoenen. Een klein dorpje dat een unieke prestatie heeft bewerkstelligd en komend seizoen op 2e niveau zal uitkomen tegen zijn nieuwe club en tevens een nieuwe uitdaging voor de Zeeuwse oefenmeester, een begrip in de voetballerij en een sieraad voor het Zeeuwse voetbal. Als oudvoetballer al zijn status kreeg, daarna als coach maar ook als mens een voorbeeld is voor zijn spelers. De club zelf die dit eveneens uitstraalt door hun beleid, met name jeugdleden weet te behouden door niet te selecteren waardoor alle spelertjes zich welkom voelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief