<p>Replica van de Nachtwacht in SVRZ.</p>

Replica van de Nachtwacht in SVRZ.

(Foto: SVRZ)

SVRZ Ter Valcke geniet van meesterwerk aan huis

  Sport en Vereniging

GOES - Van 14 april t/m 27 april prijkt een realistische replica van De Nachtwacht in de ontvangsthal van SVRZ Ter Valcke. De bewoners hebben daardoor de mogelijkheid om Rembrandts meesterwerk van heel dichtbij te aanschouwen.


Momenteel is het onmogelijk om kunstwerken in een museum te bezichtigen. Daarom brengt het Rijksmuseum, in samenwerking met Philips en de Elisabeth Art Foundation, De Nachtwacht naar de mensen toe. De grootste en meest gedetailleerde foto die tijdens ‘Operatie Nachtwacht’ is gemaakt, is gebruikt om een replica op ware grootte te maken. De scherpste kopie ooit! Deze replica ‘logeert’ in verschillende verpleeghuizen en seniorenlocaties in Nederland. SVRZ Ter Valcke is de komende twee weken de gelukkige.

De Nachtwacht in huis

In het verpleeghuis, even stil staan bij de Nachtwacht. Alle tijd om het schilderij eens rustig te bekijken, in kleine groepjes en van dichtbij. Met natuurlijk informatie over de Nachtwacht. Elke bewoner van SVRZ Ter Valcke krijgt een Nachtwachtpakket, bestaande uit een tasje met informatie over de Nachtwacht en met leuke Nachtwacht-attenties. Daarnaast worden leuke activiteiten georganiseerd voor de bewoners, zoals een live accordeonist en fluitist (in samenwerking met Muziekschool Zeeland), een meesterwerk-gebakje van de plaatselijke bakker en een tekenaar die enkele bewoners portretteert in Rembrandt-stijl.

Over SVRZ

SVRZ Ter Valcke is een voorziening van SVRZ. SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met verspreid over de provincie drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijn gerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg. Van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot zorg Thuis. Maar ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum bent u bij SVRZ aan het juiste adres.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;