Alle hens aan dek
Alle hens aan dek Foto: Ketelfotograaf

Gezelige vaartocht voor vrijwilligers Clarahofje

Sport en vereniging

GOES - Rotaryclub Goes de Bevelanden heeft in het clubjaar 2018 – 2019 een sponsoractie gehouden voor Hospice het Clarahofje in Goes.

Naast de overhandiging van een fors bedrag hadden wij destijds de toezegging gedaan voor alle vrijwilligers een vaartocht te organiseren met de Avontuur, een in 1914 gebouwde Zeeuwse tweemastklipper. Door onvoorziene omstandigheden, het schip moest onverwacht een grote onderhoudsbeurt ondergaan, kon de vaartocht in 2019 niet doorgaan.

Maar het uitstel werd nog groter. In 2020 na de grondige renovatie van de klipper was het Corona die varen onmogelijk maakte. Het voorjaar van 2021 kende ook nog veel beperkingen, maar eindelijk konden we op 14 en 15 september, opgedeeld in twee ploegen, de ruim 50 vrijwilligers deze vaartocht op de Oosterschelde alsnog aanbieden. Hoewel het weer maar matig was, geen zon te zien, was de stemming opperbest. Leden van onze club hadden met veel huisvlijt voor de inwendige mens gezorgd. Ook aan boord moesten hand en spandiensten worden verricht. Veel dank aan de Stichting Avontuur, die de drankjes beschikbaar stelde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief