Anna de Bruyckere en Christian Blaha - Rimpelingen: Brieven uit Zeeland
Anna de Bruyckere en Christian Blaha - Rimpelingen: Brieven uit Zeeland Foto: Bo de Jong

De laatste voorstellingen op basis van brieven van Zeeuwse ouderen

Sport en vereniging

GOES - Zondag 24 oktober speelt in theater De Mythe in Goes de voorlopig laatste publieke uitvoering van ‘Rimpelingen: Brieven uit Zeeland’, een muziektheatervoorstelling gebaseerd op brieven van Zeeuwse ouderen over hun ervaringen van de eerste corona-lockdown.

Vorig jaar zomer riep kunstenaarscollectief Rimpelingen Zeeuwse ouderen op om hen brieven te schrijven over hun ervaringen: hoe was het om tijdens de coronalockdown “als beschermde diersoort” te boek te staan? En hoe beleefden zij het alleen zijn? Wat ging men doen, en hoe ervoer men het wederzien van familieleden en vrienden? Er kwamen meer dan honderd brieven. Schrijver en toneelmaker Anna de Bruyckere en componist Christian Blaha verwerkten die in een muziektheatervoorstelling, over afgedwongen afzondering en bevrijdend weerzien; over nodig hebben en loslaten; over touwtje springen en mooie kleertjes; en over de tijd die alsmaar doortikt, hoe jong of oud je ook bent.

Op 9 november, twee weken na de voorstelling in Goes, spelen Blaha en de Bruyckere nog op een ouderenmiddag in Dorpshuis Renesse. Mogelijk wordt ‘Rimpelingen’ in december en januari, binnen en buiten Zeeland, vervolgd. 

De voorstelling in Goes is op 24 oktober en vangt aan om 15.00 uur: https://www.zeelandtheaters.nl/programma/rimpelingen-3503/24-10-2021-15-00

Meer informatie over het initiatief, inclusief podcast-interviews met brievenschrijvers, is te vinden op: www.rimpelingen.eu



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief